TerminARTors: internetes portál művészetkedvelőknek

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 9. 12:24

Aba-Novák Vilmostól Andy Warholig több száz képzőművész munkái között kereshetnek az érdeklődők azon az internetes portálon, amely a közelmúltban kezdte meg működését TerminARTors néven - tájékoztatta az MTI-t a portál ötletgazdája, Makay Mátyás.

Ismertetése szerint az angol nyelvű közösségi portál jelenleg 23 ezres, induló festményadatbázisában Japántól Svájcon át Kanadáig több mint ezer múzeum, állandó és időszaki kiállítás, illetve csaknem 600 magyar és külföldi művész munkái között kereshetnek az érdeklődők.

Mint mondta, a közösségépítő portál adatbázisának folyamatos bővülését biztosítja, hogy a regisztrált felhasználók képeket tölthetnek fel, fórumozhatnak, blogot vezethetnek, a feltöltött képeket kommentálhatják is.

A portál induló adatbázisa művészettörténészek bevonásával készült. A felhasználók által feltett információk pontosságát pedig a későbbiekben is szakértők figyelik majd.

A magyar fejlesztésű portálon számos keresési funkció segíti a látogatók eligazodását, nemcsak képekre, alkotókra, a készítés technikájára, kiállításokra, vagy a festményeknek otthont adó múzeumokra kereshetnek a művészetkedvelők, hanem az egyedi fejlesztésű színkereső segítségével szín alapján is kiválaszthatnak festményeket.

Makay Mátyás kiemelte: a www.terminartors.com címen elérhető portál különleges találkozási hely lehet, ahol a felfedezésre váró művészek és műgyűjtők is egymásra találhatnak.

Emellett segítheti a művészettörténészek és a művészetet tanulók munkáját is, az utazásra készülő művészetkedvelők pedig a portál segítségével előre megtervezhetik, mely múzeumokat, kiállításokat, alkotásokat tekintik meg útjukon - tette hozzá az ötletgazda.

 


Kulcsszavak: művészet

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás