TerminARTors: internetes portál művészetkedvelőknek

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 9. 12:24

Aba-Novák Vilmostól Andy Warholig több száz képzőművész munkái között kereshetnek az érdeklődők azon az internetes portálon, amely a közelmúltban kezdte meg működését TerminARTors néven - tájékoztatta az MTI-t a portál ötletgazdája, Makay Mátyás.

Ismertetése szerint az angol nyelvű közösségi portál jelenleg 23 ezres, induló festményadatbázisában Japántól Svájcon át Kanadáig több mint ezer múzeum, állandó és időszaki kiállítás, illetve csaknem 600 magyar és külföldi művész munkái között kereshetnek az érdeklődők.

Mint mondta, a közösségépítő portál adatbázisának folyamatos bővülését biztosítja, hogy a regisztrált felhasználók képeket tölthetnek fel, fórumozhatnak, blogot vezethetnek, a feltöltött képeket kommentálhatják is.

A portál induló adatbázisa művészettörténészek bevonásával készült. A felhasználók által feltett információk pontosságát pedig a későbbiekben is szakértők figyelik majd.

A magyar fejlesztésű portálon számos keresési funkció segíti a látogatók eligazodását, nemcsak képekre, alkotókra, a készítés technikájára, kiállításokra, vagy a festményeknek otthont adó múzeumokra kereshetnek a művészetkedvelők, hanem az egyedi fejlesztésű színkereső segítségével szín alapján is kiválaszthatnak festményeket.

Makay Mátyás kiemelte: a www.terminartors.com címen elérhető portál különleges találkozási hely lehet, ahol a felfedezésre váró művészek és műgyűjtők is egymásra találhatnak.

Emellett segítheti a művészettörténészek és a művészetet tanulók munkáját is, az utazásra készülő művészetkedvelők pedig a portál segítségével előre megtervezhetik, mely múzeumokat, kiállításokat, alkotásokat tekintik meg útjukon - tette hozzá az ötletgazda.

 


Kulcsszavak: művészet

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20