Itthon is bemutatkozott a Sun Ultra 24

forrás Prim Online, 2007. november 9. 18:47

A mai napon a Unitis Rendszerház Pro/ENGINEER felhasználók éves konferenciáján debütált itthon a Sun Microsystems új, első négymagos, x64 architektúrájú munkaállomása, a Sun Ultra 24.  Az új termékhez az operációs rendszerek széles skálája kapható, így a 32 és 64 bites Solaris, a Windows, a Red Hat Enterprise Linux és a SUSE Linux. A gépet itthon is az automatizált elektronikus tervezés, a számítógéppel támogatott gépészeti tervezés, a szoftverfejlesztés, valamint a vizualizációt igénylő kutatások területén fogják elsősorban alkalmazni.

„Semmi kétség, hogy a világ egyik legnagyobb teljesítményű egy processzorfoglalatos munkaállomásáról van szó. A Sun, az Intel és az NVIDIA legkifinomultabb fejlesztései találhatók a  gépben, nem véletlen, hogy lenyűgözi a magas szintű mérnöki tevékenységet végzőket” – nyilatkozta Polner Tamás, a Sun Microsystems Kft. új marketingigazgatója. „Ezzel az új rendszerrel a legendás 'Sun Microsystems munkaállomás' kifejezés teljesen új értelmet nyer, s az új gép is annak az ékes bizonyítéka, hogy a Sun számára a munkaállomások piaca továbbra is meghatározó. Ezen a piaci szegmensen a vállalat a SPARC-os, az AMD-s gépek mellett immár Intel processzoros munkaállomásokkal erősítheti tovább a pozícióit. Az Intel Core 2 Duo, Intel Core 2 Quad és Intel Core 2 Extreme Quad-Core processzorokkal működő új munkaállomásokkal a cégek jelentősen lerövidíthetik a tervezési ciklusokat, felgyorsíthatják a döntéshozatali folyamatot, és rövidebb időn belül dobhatják piacra termékeiket” – tette hozzá Polner Tamás.

Röviden a Sun Ultra 24 munkaállomásról:

  • Az első Intel processzorral szerelt Sun munkaállomás.
  • Az első négymagos processzorral szerelt Sun munkaállomás.
  • Az első PCI-Express Gen2 grafikus busszal szerelt Sun munkaállomás.
  • Az első egy processzorfoglalatos munkaállomás, amely támogatja az NVIDIA csúcsteljesítményű grafikus megjelenítését.
  • Az operációs rendszerek legszélesebb körét támogatja: Solaris, Windows, RedHat és SuSE Linux.
  • A Sun Ultra x64 architektúrájú termékcsalád már a Windows Vistát is támogatja.


Az új munkaállomás számos teljesítménypróbán szerzett első helyet, így például új világrekordot állított fel a Mathematica alkalmazás futtatását mérő teszten, valamint a Pro/ENGINEER mérnöki rendszerrel is kimagasló teljesítményt nyújt. A leggyorsabb, E6850 jelzésű Intel Core 2 Duo asztali gépes processzorral, 8 GB memóriával, valamint NVIDIA Quadro FX 1700 videokártyával szerelt Sun Ultra 24 munkaállomás első helyett szerzett a munkaállomás gyártók között a PTC Pro/ENGINEER Wildfire nevű, a világ egyik legelismertebb MCAD alkalmazásával tesztelt OCUS v.5 sebességpróba „normál” és „64 bites” változatán egyaránt.

Kulcsszavak: Sun-hu Sun szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50