Itthon is bemutatkozott a Sun Ultra 24

forrás Prim Online, 2007. november 9. 18:47

A mai napon a Unitis Rendszerház Pro/ENGINEER felhasználók éves konferenciáján debütált itthon a Sun Microsystems új, első négymagos, x64 architektúrájú munkaállomása, a Sun Ultra 24.  Az új termékhez az operációs rendszerek széles skálája kapható, így a 32 és 64 bites Solaris, a Windows, a Red Hat Enterprise Linux és a SUSE Linux. A gépet itthon is az automatizált elektronikus tervezés, a számítógéppel támogatott gépészeti tervezés, a szoftverfejlesztés, valamint a vizualizációt igénylő kutatások területén fogják elsősorban alkalmazni.

„Semmi kétség, hogy a világ egyik legnagyobb teljesítményű egy processzorfoglalatos munkaállomásáról van szó. A Sun, az Intel és az NVIDIA legkifinomultabb fejlesztései találhatók a  gépben, nem véletlen, hogy lenyűgözi a magas szintű mérnöki tevékenységet végzőket” – nyilatkozta Polner Tamás, a Sun Microsystems Kft. új marketingigazgatója. „Ezzel az új rendszerrel a legendás 'Sun Microsystems munkaállomás' kifejezés teljesen új értelmet nyer, s az új gép is annak az ékes bizonyítéka, hogy a Sun számára a munkaállomások piaca továbbra is meghatározó. Ezen a piaci szegmensen a vállalat a SPARC-os, az AMD-s gépek mellett immár Intel processzoros munkaállomásokkal erősítheti tovább a pozícióit. Az Intel Core 2 Duo, Intel Core 2 Quad és Intel Core 2 Extreme Quad-Core processzorokkal működő új munkaállomásokkal a cégek jelentősen lerövidíthetik a tervezési ciklusokat, felgyorsíthatják a döntéshozatali folyamatot, és rövidebb időn belül dobhatják piacra termékeiket” – tette hozzá Polner Tamás.

Röviden a Sun Ultra 24 munkaállomásról:

  • Az első Intel processzorral szerelt Sun munkaállomás.
  • Az első négymagos processzorral szerelt Sun munkaállomás.
  • Az első PCI-Express Gen2 grafikus busszal szerelt Sun munkaállomás.
  • Az első egy processzorfoglalatos munkaállomás, amely támogatja az NVIDIA csúcsteljesítményű grafikus megjelenítését.
  • Az operációs rendszerek legszélesebb körét támogatja: Solaris, Windows, RedHat és SuSE Linux.
  • A Sun Ultra x64 architektúrájú termékcsalád már a Windows Vistát is támogatja.


Az új munkaállomás számos teljesítménypróbán szerzett első helyet, így például új világrekordot állított fel a Mathematica alkalmazás futtatását mérő teszten, valamint a Pro/ENGINEER mérnöki rendszerrel is kimagasló teljesítményt nyújt. A leggyorsabb, E6850 jelzésű Intel Core 2 Duo asztali gépes processzorral, 8 GB memóriával, valamint NVIDIA Quadro FX 1700 videokártyával szerelt Sun Ultra 24 munkaállomás első helyett szerzett a munkaállomás gyártók között a PTC Pro/ENGINEER Wildfire nevű, a világ egyik legelismertebb MCAD alkalmazásával tesztelt OCUS v.5 sebességpróba „normál” és „64 bites” változatán egyaránt.

Kulcsszavak: Sun-hu Sun szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A biztonságos internet napja: valós félelem a lehallgatás és az adathalászat

„Főszerepben a biztonság!” – ez is lehetne a jelszava a következő egy hétnek. Január 28-a az adatvédelem nemzetközi napja, míg február 7-e a biztonságos internet napja. Hogy miért van szükség ezekre? Az Unicef adatai szerint minden nap több, mint 175.000 gyerek megy fel az internetre életében először. Ahogy a határok egyre jobban elmosódnak az online és az offline világ között, egyre nagyobb feladat, hogy törekedjünk a biztonságra.

2023. február 3. 12:41

Egy vállalat ma már nem csak a saját biztonságáért felel

Egyre magasabb a vállalatok digitalizációs fejlettségi szintje, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egyre jobban ki vannak téve olyan kiberbiztonsági támadásoknak, amelyek érzékeny adataikat veszélyeztethetik. A technológiai megoldásokat nyújtó cégek már jó ideje foglalkoznak nem csak termékfejlesztéseik, de egész ellátási láncuk kiberbiztonságával, amellyel nem csak saját, de ügyfeleik biztonságát is védik, és jó példával járnak elöl a piacon. 

2023. február 2. 16:57

Interaktív kiállításon ismerhetők meg a különböző iparágaknak szánt LG készülékek

Az LG Electronics (LG) a barcelonai Integrated Systems Europe (ISE) 2023 kiállításon mutatja be a csúcstechnológiát képviselő digitáliskijelző-megoldásainak teljes portfólióját, beleértve a LED, a Micro LED és az átlátszó OLED kijelzőket is. A készülékeket több digitalizált térben tárják a közönség elé, bemutatva a különböző iparágak – többek között a kiskereskedelem, a vállalati szféra, az oktatás és a vendéglátóipar – számára kínálkozó felhasználási lehetőségeket és alkalmazásokat.

2023. február 1. 16:58

Érkezik a Samsung első mini-LED technológiával felszerelt gaming monitorja

A Samsung Electronics bejelentette az Odyssey Neo G7 (modellnév: G70NC), a vállalat első sík, Mini-LED modelljének globális bevezetését, amely új formavilággal bővíti az Odyssey termékcsaládot. Az új monitor nagyméretű képernyővel rendelkezik, amely tervezésének köszönhetően átfogóbb látványvilágot és részleteket biztosít a játékosok számára, és élethű képminőséggel repíti el őket a játékok világába. 

2023. január 30. 16:36

Kiszivárogtak az orosz Yandex keresőmotor forráskódjai

Egy korábbi alkalmazott kiszivárogtatta a világ 4. legnagyobb keresőmotorjának forráskódjait, köztük annak 1922 rangsorolási tényezőjét. Feltételezések szerint politikai indokok vezethették a kiszivárogtatót.

2023. január 30. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46