Szabványos platform a szolgáltatásorientált IT-infrastrukúra kiépítéséhez

forrás Prim Online, 2007. november 12. 14:07

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a szolgáltatásorientált IT-infrastruktúra kiépítésének első szabványos platformját. A FlexFrame Infrastruktúra jövőbiztos platformot kínál a szolgáltatásorientált architektúrájukhoz (SOA) dinamikus üzleti környezetet igénylő vállalatok számára. A korábban kizárólag a nagy rendszerek felhasználói számára elérhető nagyfokú megbízhatóságot, rugalmasságot és virtualizációs képességeket a nyílt rendszerekre jellemző áron nyújtó FlexFrame Infrastruktúra újraírja az adatközpont-működés szabályait. A generikus, szabványos platform a fizikai és virtuális hardvererőforrás-szolgáltatásokat is támogatja. A FlexFrame Infrastruktúra többlépcsős bevezetése 2008 januárjában indul, és a platform több funkcionális modullal fog bővülni a jövő év során.

A FlexFrame Infrastruktúra legfőbb megkülönböztető jellemzője, hogy felhasználói néhány egérkattintással az egyes alkalmazásokhoz rendelhetik a fizikai és virtualizált rendszererőforrásokat. A Dinamikus Adatközpont kiépítéséhez vezető út újabb mérföldkövét jelentő FlexFrame teljesen új üzemeltetési elvre épül: automatikusan osztja ki az alkalmazásoknak a rendszergazda által meghatározott erőforrásokat. Elrejti az üzemeltető elől a fizikai és virtuális erőforrások kezelésének bonyolultságát, ezáltal egyszerűbbé teszi a működést.

A Fujitsu Siemens Computers FlexFrame Infrastruktúrája a SOI-filozófiára (Solution Oriented Infrastructure) épül. Szabványos alapokon, minden eddiginél magasabb szinten valósítja meg az automatizált dinamikus erőforrás-kiosztást, és felgyorsítja a teljesen virtualizált adatközpontok elterjedését. Egyszerűsíti, és kockázatmentessé teszi a szolgáltatásorientált architektúra kialakítását, így a cég az új nagyvállalati alkalmazások és a SOA által kínált előnyök hasznosítására koncentrálhat.

Segítségével a rendszergazdák könnyedén igazodhatnak az új és folyamatosan változó felhasználói igényekhez – ami nem kis könnyebbséget jelent a szolgáltatásorientált igények (pl. a rendszer kívánt fokú rendelkezésre állását előíró belső szerződések) kielégítésével folyamatosan küzdő informatikai részlegek számára. A FlexFrame Infrastruktúra folyamatosan figyeli a rendszer rendelkezésre állását, és szinte azonnal reagál a hibákra.

A Flexframe Infrastruktúra ideális platform az IT-infrastruktúra továbbfejlesztéséhez.

·    Tökéletes konszolidációs megoldás. Több szervert konszolidál egyetlen központilag felügyelt, magas rendelkezésre állási szintű erőforrásbázisba.
·    Megkönnyíti az erőforrások dinamikus átcsoportosítását.
·    Tökéletes alapot teremt a szolgáltatásorientált architektúra kialakításához az alkalmazások szintjén. Fő előnyei: a szervererőforrásokat összevonva és megosztva javítja a kihasználtságot; beágyazott rendelkezésre állási jellemzői segítenek fenntartani a szolgáltatási szinteket; a valódi és a virtualizált erőforrások egyes alkalmazásokhoz való egyszerű hozzárendelésével javítja az üzleti reagálókészséget.

A Fujitsu Siemens Computers szabványos PRIMERGY BX pengeszervereire épülő, operációs rendszerektől és alkalmazásoktól független FlexFrame infrastruktúrával beiktatott új szoftverréteg, a ServerView PAN Manager teljes körű ellenőrzést gyakorol a szabványos szerverek, a virtualizált szerverek és az I/O erőforrások felett. A ServerView PAN Manager az intelligencia új szintjét biztosítja a FlexFrame Infrasturktúra számára, és ezzel lehetővé teszi, hogy a virtualizált környezet összes szervere mindenkor optimális teljesítményszinten fusson. Az I/O szintek virtualizálási képességeinek köszönhetően a teljesítmény menet közben is korrigálható. Ehhez a megoldás új réteget hoz létre a hálózati csatlakozási pontok között: a csatlakozásokat virtualizálja, kezelésüket pedig a ServerView Virtual I/O Manager (VIOM) segítségével végzi. Így a terhelés egyszerűen, SAN/LAN címzési problémák nélkül áthelyezhető az egyik szerverről a másikra. Az I/O virtualizáció kiküszöböli a kompatibilitási problémákat a meglévő hálózati eszközökkel, és mentesíti a hálózati adminisztrátorokat a szervereken belüli változtatások kezelésének feladatától.

A Fujitsu Siemens Computers FlexFrame Infrastruktúrája alkalmazás- és operációs rendszer-semleges, és együttműködik a VMware, a Xen és más szállítók hypervisor-alapú operációs rendszereivel.

A ServerView PAN Manager az Egenera PAN Manager szoftverére épül, amelyet az amerikai székhelyű technológiai cég nemrég más hardverszállítók számára is elérhetővé tett.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Zöld kötvények és kevesebb műanyag az irodákban

A Morgan Stanley nem csak aktív szereplője a globális zöldkötvény-piacnak, de a pénzintézet budapesti technológiai központjában mobilalkalmazással is csökkentik a műanyagpazarlást a dolgozók. 

2020. február 17. 19:10

A Delta Systems az év HP Enterprise partnere

A Delta Systems Kft. kapta a 2019. év Hewlett Packard Enterprise partnere, valamint a 2019. év legnagyobb forgalmú Aruba forgalmazó partnere díjakat a nemzetközi gyártóvállalat rendezvényén.

2020. február 17. 14:56

Kitolták az SAP S/4HANA és az SAP Business Suite 7 verzió támogatásának határidejét

Az SAP bejelentette, hogy immár 2040 végéig vállal kötelezettséget az SAP S/4HANA terméktámogatására. Egyidejűleg azt is közzétette a vállalat, hogy 2027 végéig biztosan, 2030 végéig pedig opcionálisan biztosítja az SAP Business Suite 7 szoftver alapvető alkalmazásainak fenntartását és támogatását. A magyar nagyvállalatok körében is legnépszerűbb vállalatirányítási rendszer új verziójára való áttérés lesz a fókuszban az SAP Hungary március 24-re szervezett SAP ERP Experience 2020 konferenciáján is. 

2020. február 17. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás