Környezetvédelmi stratégia a Canonnál

forrás Prim Online, 2007. november 13. 14:03

A Canon Hungária Kft. ma tartotta Digitális Nap elnevezésű partner- és ügyfél-tájékoztató konferenciáját Budapesten. A közel 200 fős rendezvényen a cég üzleti megoldásait idén egy új aspektusból, környezetvédelmi megközelítésből mutatta be, melyről kiemelkedő fontossága miatt érdemes egyre több szót ejteni.

A Canon - pontosan felismerve a globális környezet ingatag állapotát tevékenységének minden szintjén arra törekszik, hogy innovatív fejlesztéseivel olyan megoldásokat kínáljon, amelyek a lehető legkisebb környezeti hatást kifejtve, az erőforrások hatékony kiaknázása mellett találkoznak a 21. század felhasználói igényeivel – mondta Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója az esemény kapcsán. A Canon a 2006-os évben globális szinten 10 százalékos árbevétel növekedést ért el, melynek 8 százalékát – korábbi gyakorlatnak megfelelően - jövőre is kutatás-fejlesztésre fordítja. A Canon ebben látja a fejlődés motorját, hiszen a jövőben csak az a vállalat játszhat szerepet az üzleti világban, amely a környezetért és a fenntartható fejlődésért felelős stratégiával rendelkezik a termékek tervezése, előállítása, karbantartása, felhasználása és újrahasznosítására területén egyaránt - tette hozzá Moravcsik László.

Vállalati politikájával összhangban a Canon a 2006. évben az Amerika Egyesült Államokban már 2.385 bejegyzett világszabadalommal rendelkezett, e tekintetben jelenleg nemzetközi szinten a második helyen áll. A fenntartható fejlődésre összpontosító vállalat útjára indította saját, Factor 2 elnevezésű környezetvédelmi stratégiát, amelynek célja, hogy tevékenysége során 2010-re azonos munkára vetítve 50%-kal kevesebb erőforrást használjon, mint 2000-ben. Ennek érdekében olyan megoldásokon dolgozik, melyek három fontos területre összpontosítanak: energiatakarékosság, vegyi anyagok visszaszorítása és takarékos nyersanyag-felhasználás.

A drámai mértékű energiafelhasználás csökkentést megcélzó Factor 2 stratégia keretében a Canon olyan megoldások előállásán fáradozik, amelyek nemcsak könnyebb anyagokból, de növényi eredetű és újrahasznosítható műanyagok felhasználásával, ózonmentes technológiák alkalmazásával, lehetőség szerint veszélyes anyagok kizárása mellett készülnek. A Factor 2 stratégia az értékes, ugyanakkor szűkös erőforrások védelmében többek között olyan irányokat is megfogalmaz, melyek a széndioxid kibocsátás drámai mértékű csökkentését célozzák. A célok megfogalmazását követően pedig a vállalat közúti szállítási módozatainak zömét vízi, illetve vasúti útvonalakra cserélte, valamint lépéseket tesz a csomagolás és más logisztikai kérdések területén is.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

1,2 milliárd forintos tőkebefektetés a Navitasoftnál

A masszív nemzetközi jelenléttel rendelkező, energiapiacra szakosodott Navitasoft az európai megújuló energiapiac kis szereplői felé fordul. A Kék Bolygó Tőkealap milliárdos befektetését olyan felhőalapú megoldások fejlesztésére fordítják, amellyel minden energetikailag használható eszköz (pl. solar panel, elektromos autó töltők, hűtőházak) az energiapiachoz csatlakozhat, és a tulajdonosa számára pénzt termelhet. A vállalat nem titkolt célja a tőzsdére lépés előkésztése.

2022. május 17. 18:31

A jövő szakembereit a Magyar Telekom támogatásával képzik

Székesfehérvári, miskolci és budapesti technikummal kezdett együttműködést a Magyar Telekom a távközlési szakma népszerűsítése, a szakirányú képzés támogatása, valamint saját szakemberutánpótlásának érdekében. Az intézmények most több száz eszközt kapnak a távközlési vállalattól oktatási célokra.  

2022. május 17. 15:23

Újrahasznosítják a vonatok fékezésekor keletkezett energiát Lengyelországban

30 millió euró értékű kereskedelmi együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a szuperkondezátorokat fejlesztő, az EIT InnoEnergy által támogatott észt Skeleton Technologies és a lengyel villamosenergia-elosztó közműcégeknek elektromos eszközöket gyártó ZPUE.  A jövőben közösen kínálnak energiatárolási megoldásokat a lengyel piacon.

2022. május 17. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24