Az EU a Google-Doubleclick ügyletet vizsgálja

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 14. 20:30

Az Európai Unió versenyjogi hivatala úgy döntött, hogy még nem zárják le a Doubleclick Google általi felvásárlás ügyének a kivizsgálását.

Az Európai Bizottság szerint fennáll annak a veszélye, hogy a keresőóriás monopolhelyzetbe kerülhet az akvizíció által az online hirdetések területén. Az eddigi vizsgálati eredmények fényében tehát az európai versenyhivatal úgy határozott, hogy még több részletet akar megtudni a két cég egyesülésével kapcsolatosan, hogy megállapíthassák, vajon valós-e a konkurensek azon aggodalma, miszerint az online reklámkiszolgáló bekebelezése által felborulhat a piaci egyensúly. Az EB 2008 április 2-án fogja kihirdetni végleges döntését, ezért a Google-nak még jó néhány hónapot kell várnia, hogy zöld utat kapjon a felvásárláshoz.

Eric Schmidt, a keresőóriás vezérigazgatója a hír hallatán csalódottságának adott hangot, azonban kijelentette, készek együttműködni az Európai Bizottsággal, hogy bebizonyítsák, az akvizíciónak nem hogy bármiféle negatív hozadéka lesz, hanem az javára válik majd mind a reklámozóknak, mind pedig a fogyasztóknak.

Kulcsszavak: EU Google

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Közösségi térként és podcast szobaként is működő Telekom üzlet nyílt

December 1-jén új üzletet nyitott a Magyar Telekom az Arena Mallban, amely mind kialakításában, mind pedig funkciójában különleges. Az üzletbelső ugyanis nem csak organikus, újrahasznosított anyagok felhasználásával készült, hanem az ügyfélélményt is megreformálja, miközben társadalmi szerepet is kapott: egyszerre üzlethelység és közösségi tér, ahol ingyenesen foglalható podcast szoba és rendezvényhelyszínként is működő workshop terem is várja az ügyfeleket.

2023. december 1. 20:38

Ezeket a szakmákat nem váltja ki a mesterséges intelligencia

Nemrég egy kutatás során kiderült, hogy számviteli, könyvelési területen a diákok kenterbe verték a ChatGPT-t. Nem a pénzügyi terület azonban az egyetlen, ahol a mesterséges intelligencia labdába sem rúghat a humán munkaerővel szemben.

2023. december 1. 16:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04