Dell szerverek Solaris szoftverrel

Milkovits Gábor, 2007. november 15. 10:17

A San Franciscó-i OracleWorld konferencián Michael Dell, a Dell és Jonathan Schwartz, a Sun vezérigazgatója bejelentették, hogy a Dell hamarosan Solaris operációs rendszerű szervereket hoz forgalomba.

A Dell emellett új szervereket is fejleszt majd külön a Solarishoz, a több évre szóló együttműködésről azonban más részletet egyelőre nem sokat közöltek. Schwartz hivatalos közleménye szerint a megállapodás mindkét cég számára új lehetőségeket nyit; a Dell az operációs rendszerek nagyobb választékának lehetősége mellett közelebb kerül a nyílt forráskódú szoftverközösséghez, a Sun szoftvere pedig a korábbinál jóval több piacra és szélesebb vásárlói rétegekhez juthat el általa.

A Sun és a Dell abban is megállapodtak, hogy együttműködnek a rendszerek érvényesítésében, összehangolt fejlesztésű megoldásokat is kínálnak majd hozzájuk, illetve közösen próbálják megszerezni a külső szoftvercégek támogatását a Solaris-alapú Dell PowerEdge szerverekhez. A Sun Solaris szoftver egyébként a vállalat saját SPARC processzorai mellett az Intel és az AMD lapkáival is kompatibilis.

A két vállalat korábbi kapcsolata korántsem felhőtlen, hiszen komoly riválisok a szerverpiacon. Két évvel ezelőtt például a Sun olyan reklámkampánnyal állt elő, amelyben „egy bizonyos versenytársa” szervereit forróknak és lassúaknak nevezte, hozzátéve, nem csoda, hogy a cég neve a „Hell” szóra (jelentése: pokol) rímel.

Kulcsszavak: Dell Sun szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Agresszív zsarolóvírus-taktikákról és tömeges jelszó-feltörő támadásokról számol be az ESET új vírusriportja

A kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztő ESET közzétette a 2021 második harmadát vizsgáló vírusriportját, amely összefoglalja észlelőrendszereinek legfontosabb statisztikáit és kutatási eredményeit. Az ESET legújabb vírusriportja több aggasztó tendenciát is kiemel, köztük az egyre agresszívabb zsarolóvírus-taktikákat, az egyre intenzívebb brute-force támadásokat, valamint a gyakori, megtévesztő adathalász-kampányokat, melyek az otthonról dolgozókat célozzák.

2021. október 14. 12:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20