Sun-Oracle: együttműködés az előre konfigurált adattárházak fejlesztésére

forrás Prim Online, 2007. november 15. 13:15

Az Oracle és a Sun a jelenleg is zajló Oracle OpenWorld konferencián bejelentették az új, Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak piacra dobását. Ezek a teljes, azonnal használatba vehető, nagy teljesítményű adattárházak a világ vezető adatbázisain, valamint a Sun által kifejlesztett piacvezető hardvereken és operációs rendszereken alapulnak.

A megoldás Sun Fire E20K kiszolgáló alapon Sun nyílt forráskódú Solaris operációs rendszert (OS) futtat, a tárolásról pedig a Sun StorageTek 6540 tömbvezérlő gondoskodik. Az új terméket a Sun értékesíti, de olyan Oracle szoftverek is a részét képezik, mint az Oracle Database Enterprise Edition, az Oracle Real Application Clusters és az Oracle Partitioning. Az előre telepített, beállított, optimalizált, használatra kész hardverelemeknek és szoftvereknek köszönhetően a Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak kategóriájuk leggyorsabb, legegyszerűbb és legkevesebb kockázattal járó termékei.

A most bemutatott Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak 10TB nyers adat tárolására képesek. A későbbiekben az Oracle optimalizált adattárház-konfigurációinak adattárolási kapacitása a tervek szerint moduláris építőelemek használatával tovább bővíthető. A konstrukció a piacvezető adatbázisplatform elismert teljesítménye és rugalmassága mellett egyszerűen és gyorsan telepíthető. Az Oracle korszerű adatelemzési és adatkezelő funkciói, valamint a Sun hardverek teljesítménye és megbízhatósága teszi a Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházakat igazán egyedülállóvá.

A Sun és az Oracle többéves együttműködése során nagy tapasztalatot szerzett a nagyméretű adattárházak fejlesztésében. A Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak ideális adatbázisból, szerverből és adattárolóból álló konfigurációt jelentenek, amelyek maximálisan kielégítik az ügyfelek igényeit az üzleti adatelemzés terén. Emellett lehetővé teszik az adattárházak gyorsabb felállítását anélkül, hogy ezzel korlátoznák a jövőbeni terjeszkedési lehetőségeket, vagy csökkentenék az adatelemzési képességeket.


A Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak már kaphatók a Sun forgalmazásában.

Kulcsszavak: adattárház Oracle Sun

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

125 millió 25 televíziónak

Huszonöt televízió kap közel 125 millió forintos támogatást a rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinműsorok készítését támogató pályázat második fordulóján. E heti ülésén – többek között – erről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A grémium ezen kívül a Keszthely 93,4 MHz közösségi használatára a Mária Rádió szolgáltatóját hirdette ki a pályázat nyertesének, továbbá nyilvántartásba vette egy szombathelyi és egy szentesi frekvencia pályázati felhívását. A testület elfogadta a négy társszabályozó szakmai szervezet félévi beszámolóit is.

2019. szeptember 18. 19:53

Világszerte 100 milliónál tart a Lime e-rolleres utak száma

A zöld közlekedési megoldásokat kínáló mikromobilitási szolgáltató összesen 9000 tonnával csökkentette a városi közlekedésből származó CO2-kibocsátást a világ több mint 120 városában. Budapesten kiemelkedően magas az elektromos rollerek iránti érdeklődés, a felhasználók átlagosan 14 perces utakat tesznek meg a Lime környezetbarát járműveivel.

2019. szeptember 18. 19:45

Steve Wozniak előad Budapesten

Steve Wozniak, az Apple társalapítója is látható lesz a CIB Bank és anyavállalata által szervezett Novathon konferencián, amely a korábbi hackathon formátum helyett idén a pénzügyi innováció és a digitális kultúra átalakulásának regionális seregszemléjeként tér vissza.

UPGRADE: A rendezvényre ma indult a regisztráció, amelyet néhány órával később le is kellett állítani, mivel minden belépő elkelt. www.facebook.com/novathonwithcib/ 

 

2019. szeptember 18. 15:08

Új felsővezetők a KPMG-nél

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a stafétát a vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, illetve egyben a helyettes vezető partneri pozíciót is ő tölti majd be.

2019. szeptember 18. 14:32

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás