A Sony húz hasznot a Nintendo Wii-hiányból

Milkovits Gábor, 2007. november 15. 21:25

Miközben a Nintendo Wii készüléke ellátási gondok miatt Amerikában sok helyen elfogyott az üzletekből, a Sony PS3 eladásai megduplázódtak az utóbbi hetekben, főként persze a 399 dolláros modell bevezetése óta.

A Sony november 2-án dobta piacra az olcsóbb, 40 GB-os modellt, a 80 GB-os verzió árát pedig ezzel párhuzamosan 600-ról 500 dollárra csökkentette. A 400 dolláros változat persze még mindig 150 dollárral kerül többe a Wii-nél, sőt a 20 GB-os Xbox 360-nál is 50 dollárral drágább, ám úgy tűnik, az amerikai vásárlók egy része ennyivel már hajlandó többet áldozni a Blu-ray optikai meghajtóval és nagyfelbontású (HD) grafikával felruházott játékkonzolért. Eközben a PS3, illetve a Sony egy váratlan segítséget is kapott, ugyanis a Nintendo Wii-ből a hatalmas kereslet miatt asz Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában akadozik az ellátás.

A két faktor együttes hatására a PlayStation 3 heti forgalma a hónap elején a korábbi 30-40 ezerről 75, majd 100 ezerre nőtt a tengerentúlon. Howard Stringer Sony-vezér szerencsés véletlennek nevezte az árleszállítás és a Wii-hiány időbeli egybeesését, ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy PS3-ügyben végre valóban megtörtént az az áttörés, amire kezdettől fogva vártak. Stringer egyúttal a kéklézeres DVD formátumok ügyében is visszanyerte magabiztosságát; míg néhány napja még patthelyzetről beszélt a két platform harcában, most úgy nyilatkozott, hogy a fellendülő PS3-forgalom az ünnepi szezonban óriási előnyhöz juttatja majd a Blu-ray tábort a HD DVD-vel szemben az eladott készülékek tekintetében.

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips készüléke nyerte az OLED TV-k képminőségi versenyét

Pontosan három évvel a legutóbbi shoot-out* – és szintén egy Philips OLED TV győzelme – után most a vezető AVForums.com weboldal szakértő olvasói a Philips OLED+936-ost választották győztesnek egy különleges TV shoot-out során, amelyben négy vezető gyártó legjobb OLED készülékei vettek részt.

2021. december 1. 18:59

Egymilliónál is több The Frame tévé kelt el 2021-ben

A Samsung idén több mint egymillió darab The Frame televíziót értékesített világszinten, ez az első Lifestyle TV modell, amely milliós eladást ért el egy éven belül. A 2017-es bemutatkozása óta Észak-Amerikában és Európában is a kiemelkedően népszerű készülék összesített eladásai az év végéig meghaladhatják a kétmilliót.

2021. november 29. 20:59

A Panasonic teljes VRR és HFR támogatást biztosít 4K-felbontáson

A gémerek felé idén vállalt elkötelezettségének részeként a Panasonic bejelentette, hogy firmware-frissítést ad ki, amely a változó képfrissítési rátát (VRR) és a magas képfrissítési rátát (HFR) is támogatja 4K2K felbontás mellett. Az új firmware 60 Hz-ig támogatja a Dolby Vision VRR-t is. A Panasonic televíziók lenyűgöző HDMI 2.1 játékélményt nyújtanak a Panasonic egyedi minőségű és pontosságú képeivel.

2021. november 29. 13:35

A Genesis termékei már a Media Marktban is kaphatók

Az elsősorban gamer perifériákat gyártó Genesis termékei mostantól már a Media Marktban is kaphatók. Elsőként billentyűzetek, egerek, egérpadok, fejhallgatók kaptak helyet a kínálatban, mely a jövőben fokozatosan tovább bővül. Ennek a lépésnek köszönhetően a magyar gamerek számára még könnyebben elérhetővé váltak a kedvező áron jó minőséget nyújtó márka termékei.

2021. november 27. 19:26

Új okosórát hoz a magyar piacra a HUAWEI

Klasszikus karórákra emlékeztető dizájnnal, nagyobb kijelzővel, vékonyabb készülékházzal, forgatható koronával és még strapabíróbb borítással ékezik Magyarországra a Watch GT 3. A HUAWEI legújabb, valódi stílusikon okosórájának előlapja rozsdamentes acélból, hátlapja polimer szálas kompozit anyagból készült, ami egyrészt ellenállóbbá teszi a környezeti behatásokkal szemben, másrészt igazán egyedi és különleges stílus-kiegészítővé válik a csuklón. És emellett akár két hétig is bírja egyetlen feltöltéssel. 

2021. november 27. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59