A Cisco és a 3TS kockázati tőkealapot indít Kelet-Közép-Európában

forrás Prim Online, 2007. november 17. 11:34

A Cisco elindította a kelet-közép-európai technológiai ágazatot megcélzó kockázatitőke-programját. A Cisco közvetlen, illetve a regionális kockázatitőke-alapon keresztül közvetett befektetési lehetőségeket keres a régióban újonnan induló technológiai vállalkozásokban.

A 3TS Capital Partners vállalattal együttműködésben létrehozott alap a „Technology in Central and Eastern Europe S.C.A. SICAR” (nem hivatalosan „3TS–Cisco Growth Fund III”) nevet viseli. Az alap első körben 30 millió eurós jegyzett tőkével indul, melyben a Cisco a meghatározó befektető. Az alap kezelését és a befektetési lehetőségek felkutatását a 3TS Capital Partners, a kelet-közép-európai régió egyik vezető kockázati- és magántőke-befektető cége végzi. Az alap elsődlegesen a technológiai, média- és telekommunikációs szektorban működő, jelentős növekedési potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozásokat kívánja támogatni.

A Cisco ezidáig több mint 2 milliárd USD összegben hajtott végre kockázatitőke-beruházásokat, és több jelentős piacon – így az Egyesült Államok mellett Kínában, Indiában, Izraelben és Európában – aktív részvénytőke-befektetőként van jelen. Közvetlen és közvetett befektetések révén a Cisco stratégiai és kockázatitőke-befektetőként is jelentős szerepet játszik a világ számos országában, ahol az innovatív technológiákat és üzleti modelleket alkalmazó cégeket igyekszik felkutatni és a tevékenységükbe invesztálni. A Cisco Yoav Sametet, az izraeli és a feltörekvő európai régió üzletfejlesztési részlegének vezetőjét bízta meg a most bejelentett befektetési program vezetésével.

Kulcsszavak: +céginfo Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Partnerségük 21. évébe lépve a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tovább bővíti együttműködését: az 5 évre meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozik. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor ezen vállalatok vezetői is megosztották a partnerséggel kapcsolatos terveiket és céljaikat.

2019. szeptember 18. 09:31

Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

2019. szeptember 18. 08:19

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás