A Sony felére csökkentette a PS3-játékfejlesztők licencdíját

Milkovits Gábor, 2007. november 20. 07:31

A Sony bejelentette, hogy egységesen a felére csökkentette a PlayStation 3 konzolhoz videójátékokat szállító szoftverfejlesztőkre kirótt licencdíjat.

A PS3 tavaly novemberi forgalomba hozatala óta gyakorlatilag mostanáig két jelentős probléma fogta vissza a konzol iránti keresletet; a túl magas ár, illetve a túlságosan kevés népszerű játékprogram. A két kérdés szorosan összefügg, ugyanis a fejlesztők éppen a magas ár miatti kezdeti kiábrándító eladási statisztikák miatt pártoltak el a PS3-tól, sokan közülük az igen látványos startot produkáló Nintendo Wii-hez. A százdolláros árcsökkentés, illetve az olcsóbb 40 GB-os modell globális bevezetése egy esztendő után végre észrevehetően javított a PS3 eladási mutatóin, Japánban például a múlt héten a konzol történetében először többet adtak el belőle, mint a Wii-ből.

Így aztán valóban időszerű lépésnek tűnik, hogy az árleszállítás után végre visszacsábítsák a PS2-nél olyan jól bevált fejlesztőket és végre igazi slágerjátékokkal kényeztessék el a felhasználókat, amelyek felveszik a versenyt a rivális konzolok olyan címeivel, mint például az Xbox-os Halo 3.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59