Microsoft-kezdeményezés a látássérültekért

forrás Prim Online, 2007. november 20. 14:21

A Microsoft legújabb kezdeményezése egy eddig megoldatlan problémát kíván orvosolni. A Microsoft és a Digital Accessible Information System (DAISY) Konzorcium (www.daisy.org) a héten mutatta be szabványfejlesztési projektjét, amelynek célja, hogy segítő technológia alkalmazásával az írott tartalmak szélesebb köréhez nyújtson hozzáférést a látássérült és az olvasási problémákkal küzdő felhasználók számára.

A többi Open XML megoldásszállítónak is referenciamodellként szolgáló nyílt műszaki együttműködési projekt keretében a partnerek ingyenesen letölthető bővítőprogramot (plug-in) helyeznek el a Microsoft Office Word-höz a SourceForge.net webhelyen, amellyel a felhasználók DAISY XML nyelvre fordíthatják az Open XML-alapú dokumentumokat. A navigálható multimédia-tartalmak felolvasásának és publikálásának világszerte elfogadott DAISY szabványa a DAISY.XML nyelvre épül.

A 2008. elejétől globálisan elérhető "Save as DAISY" jellemzővel a látássérült és az olvasási problémákkal küzdő felhasználók - köztük a fejlődő országok felhasználói - könnyebben hozzáférnek majd több milliárd dokumentum információihoz, így hasznosabb, önállóbb és teljesebb életet élhetnek.

A fenti felhasználói csoport tagjainak nyújtott előnyökön túl az Open XML-DAISY XML fordítóprogram a nagy információigényű piacokon (pl. kiadói tevékenység, oktatás) is új innovációs lehetőségeket teremt.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HP a V4 Future Sports Festivalon mutatja be legújabb OMEN gaming eszközeit

 A HP az OMEN termékek széles kínálatát mutatja be szeptember 21-én és 22-én a V4 Future Sports Festivalon. A kilátogató játékosok megismerhetik az OMEN 15 és OMEN X 17 laptopokat, amelyek a Tempest hűtési technológiának köszönhetően kiemelkedő teljesítményre képesek és az új OMEN Desktop asztali gépet, amely minden elemében játékosoknak készült. A vállalat emellett olyan kiegészítőket mutat be, mint például az OMEN Photon vezeték nélküli egér, amely könnyedén személyre szabható és Proaktív Vezeték nélküli Technológiájával 0,2 ms-os válaszidőre képes. A HP ezek mellett bemutatja a játékosoknak OMEN kijelzőit is, köztük a 32 colos vagy 27 colos monitorait NVIDIA® G-SYNC® technológiával. 

2019. szeptember 19. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás