ÖNKIF: Pályázat az önkormányzatok információs rendszereinek fejlesztésére, az elektronikus ügyintézés bevezetésére

forrás Prim Online, 2007. november 21. 11:24

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány újabb pályázati programjának célja az önkormányzatok átfogó, integrált információs rendszerekkel való ellátása, az elektronikus ügyintézés bevezetése, az ügyintézés e-készenléti szintjének emelése és ezekkel az eszközökkel az e-önkormányzat létrejöttének elősegítése.

Az NFT I. keretében 2003-2006 között az önkormányzatok több jelentős informatikai fejlesztési támogatásra pályázhattak és pályáztak is. Az uniós forrásokból a nyertes önkormányzatoknál valamilyen formában elkezdték megvalósítani az e-önkormányzati modellt.

A korszerszerűbbé váló informatikai infrastruktúra, a nagyobb sávszélesség elérhetővé tétele megteremtette a lehetőséget arra, hogy a nemzeti és az európai uniós informatikai stratégiában is kiemelten fontos cél megvalósulhasson, azaz létrejöjjenek az e-önkormányzatok.

Számos olyan jól működő e-önkormányzati modell valósult meg (Kiskunhalas, Mórahalom, Szeghalom, Érd), amelyek mint bevált megoldások követendő példát nyújtanak a többi önkormányzat számára. Az akciótervek várhatóan minimális mértékben tartalmaznak az önkormányzatok informatikai fejlesztését támogató programokat.

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány szerint a fejlődés útja már ki van jelölve, csak a megvalósításhoz szükséges eszközöket és alkalmazásokat kell megismertetni az önkormányzatokkal, valamint ezeket a megoldásokat elérhetővé is kell tenni számukra.

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány alapvetése, hogy az információs társadalom felépítését csak összefogással lehet elindítani, életben tartani. Ennek megfelelően jelen pályázati kiírás keretében is az önkormányzatok számára elérhető áron szeretnék biztosítani olyan, az e-önkormányzat megteremtéséhez, valamint hatékony működéséhez nélkülözhetetlen szoftvereket és alkalmazásokat, amelyek már működnek és bizonyították használhatóságukat.

Ezen cél megvalósításában partnerre talált az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. személyében, amely egy olyan önkormányzati ügyviteli alkalmazásokat fejlesztő cég, amelyik már rendelkezik az önkormányzati ügyvitelt csaknem teljes egészében lefedő és már bevált e-önkormányzati megoldás csomaggal.

Az összefogás egy olyan pályázati kiírást keltett életre, amely keretében az önkormányzatok és különösen a hátrányos helyzetű önkormányzatok pályázhatnak és nyerhetnek el támogatást. A pályázati támogatás által csökkentett áron szerezhetik be a működési hatékonyságuk javítása, költségcsökkentés és a szolgáltatások minőségének javítása érdekében nélkülözhetetlen szoftvereket és ügyviteli alkalmazásokat.

E pályázat keretében meghirdetésre kerülő szoftverek és szakági alkalmazások biztosítják a szolgáltató szerepkört támogató kommunikációs feltételrendszert, amely elősegíti az önkormányzat külső- és belső környezetével való megfelelő kapcsolattartást és információcserét, valamint támogatják a hatékony információ gazdálkodás megvalósítását is. A korábbi szigetszerű alkalmazások kiváltásával átfogó integrált megoldást kínálnak.

A pályázati program célja az önkormányzatok átfogó, integrált információs rendszerekkel való ellátása, az elektronikus ügyintézés bevezetése, az ügyintézés e-készenléti szintjének emelése és ezekkel az eszközökkel az e-önkormányzat létrejöttének elősegítése.

Beadási határidő december 7.

További információ

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tízezer könyvvel támogatja a Libri a Kórházszövetséget

A Libri Könyvkereskedelmi Kft. szeretne segíteni azoknak az egészségügyi dolgozóknak és betegeknek, akik a koronavírus idejére karanténba szorultak. A Libri a Magyar Kórházszövetségen keresztül 13 budapesti kórházba juttatja el könyvadományait. 

2020. április 4. 13:57

Így dolgozik egy értékesítő csapat a koronavírus idején

Hogyan tartható a lélek koronavírus-járvány idején a több száz fős értékesítő csapatban, akik nap mint nap az üzletekben teljesítenek szolgálatot, napi kapcsolatban az ügyfelekkel, akik számítanak a segítségükre, mert a biznisznek mennie kell tovább? Telenor-szubjektív a frontvonalból Oláh Gábor lakossági értékesítési igazgatóval kihívásokról, vezetői támogatásról, motivációról és összetartásról. 

2020. április 4. 11:40

Adatvédelem az online oktatási időszakban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát, így a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt otthoni oktatásban részt vevő gyerekek online biztonságát. Éppen ezért a gyermekek vonatkozásában a korábban sokszor emlegetett adatvédelem kérdése újra terítékre kerül, sőt mi több, a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban. 

2020. április 4. 09:31

Április 5-én indul a ROAD MOVIE GUIDE – Tillával

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Az első öt dal mindegyike siker lett azóta. Ezekhez mind készült egy-egy önálló riportfilm is, amelyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy otthonunkból legalább virtuálisan körbejárjuk Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 5-én 18 órakor a Bagossy Brothers Company-val indul és öt héten át vasárnaponként jelentkezik majd.

2020. április 3. 19:35

Díjmentes tranzakciókkal segíti a készpénzforgalom visszaszorítását a Moneytou a Viber felhasználóinak

Május 31-ig a felhasználók számára díjmentessé tette, és a kapcsolódó forgalmi költségeket is átvállalta a Viber üzenetküldő applikáció alatt működő Moneytou fizetési lehetőség szolgáltatója, a NeoPay Kft. Az akció célja kettős: nem csak a készpénzes tranzakciók visszaszorításában segítenek a járvány ideje alatt, hanem az online fizetési megoldásokat is népszerűsítik. 

2020. április 3. 18:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás