ÖNKIF: Pályázat az önkormányzatok információs rendszereinek fejlesztésére, az elektronikus ügyintézés bevezetésére

forrás Prim Online, 2007. november 21. 11:24

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány újabb pályázati programjának célja az önkormányzatok átfogó, integrált információs rendszerekkel való ellátása, az elektronikus ügyintézés bevezetése, az ügyintézés e-készenléti szintjének emelése és ezekkel az eszközökkel az e-önkormányzat létrejöttének elősegítése.

Az NFT I. keretében 2003-2006 között az önkormányzatok több jelentős informatikai fejlesztési támogatásra pályázhattak és pályáztak is. Az uniós forrásokból a nyertes önkormányzatoknál valamilyen formában elkezdték megvalósítani az e-önkormányzati modellt.

A korszerszerűbbé váló informatikai infrastruktúra, a nagyobb sávszélesség elérhetővé tétele megteremtette a lehetőséget arra, hogy a nemzeti és az európai uniós informatikai stratégiában is kiemelten fontos cél megvalósulhasson, azaz létrejöjjenek az e-önkormányzatok.

Számos olyan jól működő e-önkormányzati modell valósult meg (Kiskunhalas, Mórahalom, Szeghalom, Érd), amelyek mint bevált megoldások követendő példát nyújtanak a többi önkormányzat számára. Az akciótervek várhatóan minimális mértékben tartalmaznak az önkormányzatok informatikai fejlesztését támogató programokat.

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány szerint a fejlődés útja már ki van jelölve, csak a megvalósításhoz szükséges eszközöket és alkalmazásokat kell megismertetni az önkormányzatokkal, valamint ezeket a megoldásokat elérhetővé is kell tenni számukra.

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány alapvetése, hogy az információs társadalom felépítését csak összefogással lehet elindítani, életben tartani. Ennek megfelelően jelen pályázati kiírás keretében is az önkormányzatok számára elérhető áron szeretnék biztosítani olyan, az e-önkormányzat megteremtéséhez, valamint hatékony működéséhez nélkülözhetetlen szoftvereket és alkalmazásokat, amelyek már működnek és bizonyították használhatóságukat.

Ezen cél megvalósításában partnerre talált az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. személyében, amely egy olyan önkormányzati ügyviteli alkalmazásokat fejlesztő cég, amelyik már rendelkezik az önkormányzati ügyvitelt csaknem teljes egészében lefedő és már bevált e-önkormányzati megoldás csomaggal.

Az összefogás egy olyan pályázati kiírást keltett életre, amely keretében az önkormányzatok és különösen a hátrányos helyzetű önkormányzatok pályázhatnak és nyerhetnek el támogatást. A pályázati támogatás által csökkentett áron szerezhetik be a működési hatékonyságuk javítása, költségcsökkentés és a szolgáltatások minőségének javítása érdekében nélkülözhetetlen szoftvereket és ügyviteli alkalmazásokat.

E pályázat keretében meghirdetésre kerülő szoftverek és szakági alkalmazások biztosítják a szolgáltató szerepkört támogató kommunikációs feltételrendszert, amely elősegíti az önkormányzat külső- és belső környezetével való megfelelő kapcsolattartást és információcserét, valamint támogatják a hatékony információ gazdálkodás megvalósítását is. A korábbi szigetszerű alkalmazások kiváltásával átfogó integrált megoldást kínálnak.

A pályázati program célja az önkormányzatok átfogó, integrált információs rendszerekkel való ellátása, az elektronikus ügyintézés bevezetése, az ügyintézés e-készenléti szintjének emelése és ezekkel az eszközökkel az e-önkormányzat létrejöttének elősegítése.

Beadási határidő december 7.

További információ

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2020 az autós kamerák éve lesz Magyarországon

Az autóskamerák piaca világszerte és hazánkban is rohamosan bővül: nem csoda, hiszen a vitás helyzetekben bizonyítékként is használható felvételek sok kellemetlenségtől óvják meg az autótulajdonosokat. Sőt, a fejlett vezetéstámogató rendszerekkel felszerelt dashcam modellek nemcsak balesetek, koccanások alkalmával hasznosak, használatukkal mindvégig biztonságosabban utazhatunk. A navigációk és menetrögzítő kamerák első számú gyártója, a hazánkban is piacvezető Mio adatai alapján itthon egy év alatt 70%-kal nőtt a dashcam-ek iránti kereslet és közel ötször annyi Mio kamerát vásároltunk 2019-ben, mint egy évvel korábban.

2020. február 24. 17:46

Mérnöki válaszok a klímaváltozás hatásainak csökkentésére

Ökológia és Gazdaság Fórum néven új interdiszciplináris munkacsoport alakul a Magyar Mérnöki Kamarában, amelynek célja, hogy a Föld ökológiai állapotának romlása és a klímaváltozás miatti kihívásokra mérnökileg megalapozott és szakmailag koordinált válaszokat és javaslatokat adjon.

2020. február 24. 16:20

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Előre törnek az adatvezérelt kommunikációs csatornák

Nyolcadik alkalommal készítette el az Inspira Research a reklámpiac hirdetői percepcióját mérő Marketing Mood Barometer kutatását. A 2020-as adatok egyértelműen mutatják az adatvezérelt, sőt a hagyományos direktmarketing területek egyre kedvezőbb hirdetői megítélését. 

2020. február 24. 12:53

A Razer és az x-kom AGO új korszakot nyit a játékosok edzésében és fejlesztésében

A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a mai napon egy új partnerségi együttműködést jelentett be a Team Razer - a Razer házon belüli esportszervezete - és az x-kom AGO között, amely Lengyelország egyik vezető esport csapata. Az együttműködési partnerség keretében a Team Razer a játékosokat a Razer esport-minősítésű perifériáival látja el, valamint támogatja az x-kom AGO-t a 2020-as szezonbeli tevékenységeiben.

2020. február 24. 10:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás