ÖNKIF: Pályázat az önkormányzatok információs rendszereinek fejlesztésére, az elektronikus ügyintézés bevezetésére

forrás Prim Online, 2007. november 21. 11:24

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány újabb pályázati programjának célja az önkormányzatok átfogó, integrált információs rendszerekkel való ellátása, az elektronikus ügyintézés bevezetése, az ügyintézés e-készenléti szintjének emelése és ezekkel az eszközökkel az e-önkormányzat létrejöttének elősegítése.

Az NFT I. keretében 2003-2006 között az önkormányzatok több jelentős informatikai fejlesztési támogatásra pályázhattak és pályáztak is. Az uniós forrásokból a nyertes önkormányzatoknál valamilyen formában elkezdték megvalósítani az e-önkormányzati modellt.

A korszerszerűbbé váló informatikai infrastruktúra, a nagyobb sávszélesség elérhetővé tétele megteremtette a lehetőséget arra, hogy a nemzeti és az európai uniós informatikai stratégiában is kiemelten fontos cél megvalósulhasson, azaz létrejöjjenek az e-önkormányzatok.

Számos olyan jól működő e-önkormányzati modell valósult meg (Kiskunhalas, Mórahalom, Szeghalom, Érd), amelyek mint bevált megoldások követendő példát nyújtanak a többi önkormányzat számára. Az akciótervek várhatóan minimális mértékben tartalmaznak az önkormányzatok informatikai fejlesztését támogató programokat.

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány szerint a fejlődés útja már ki van jelölve, csak a megvalósításhoz szükséges eszközöket és alkalmazásokat kell megismertetni az önkormányzatokkal, valamint ezeket a megoldásokat elérhetővé is kell tenni számukra.

Az e-Írástudásért Közhasznú Alapítvány alapvetése, hogy az információs társadalom felépítését csak összefogással lehet elindítani, életben tartani. Ennek megfelelően jelen pályázati kiírás keretében is az önkormányzatok számára elérhető áron szeretnék biztosítani olyan, az e-önkormányzat megteremtéséhez, valamint hatékony működéséhez nélkülözhetetlen szoftvereket és alkalmazásokat, amelyek már működnek és bizonyították használhatóságukat.

Ezen cél megvalósításában partnerre talált az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. személyében, amely egy olyan önkormányzati ügyviteli alkalmazásokat fejlesztő cég, amelyik már rendelkezik az önkormányzati ügyvitelt csaknem teljes egészében lefedő és már bevált e-önkormányzati megoldás csomaggal.

Az összefogás egy olyan pályázati kiírást keltett életre, amely keretében az önkormányzatok és különösen a hátrányos helyzetű önkormányzatok pályázhatnak és nyerhetnek el támogatást. A pályázati támogatás által csökkentett áron szerezhetik be a működési hatékonyságuk javítása, költségcsökkentés és a szolgáltatások minőségének javítása érdekében nélkülözhetetlen szoftvereket és ügyviteli alkalmazásokat.

E pályázat keretében meghirdetésre kerülő szoftverek és szakági alkalmazások biztosítják a szolgáltató szerepkört támogató kommunikációs feltételrendszert, amely elősegíti az önkormányzat külső- és belső környezetével való megfelelő kapcsolattartást és információcserét, valamint támogatják a hatékony információ gazdálkodás megvalósítását is. A korábbi szigetszerű alkalmazások kiváltásával átfogó integrált megoldást kínálnak.

A pályázati program célja az önkormányzatok átfogó, integrált információs rendszerekkel való ellátása, az elektronikus ügyintézés bevezetése, az ügyintézés e-készenléti szintjének emelése és ezekkel az eszközökkel az e-önkormányzat létrejöttének elősegítése.

Beadási határidő december 7.

További információ

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLAMI: a 12-26 éves korosztály diktál az online divatkereskedelemben

A GLAMI divatkereső európai webáruházak között készített felmérése szerint annak ellenére, hogy a 12-26 éves korosztály vált a divat világát leginkább meghatározó korcsoporttá, a vállalkozások csak 20%-a igazítja választékát a legfiatalabb generáció ízlésvilágához. Ugyanakkor azok a webáruházak válhatnak sikeressé, akik a rendelkezésükre álló technológiák segítségével képesek néhány másodperc alatt felkelteni, majd fenntartani a fogyasztók figyelmét.

2023. március 20. 15:38

2023-as energiagazdálkodási trendek az építőipari szektorban

Energiagazdálkodási szempontból számos nehézséget hozott a 2022-es év, és egyes problémákkal továbbra is szembe kell néznie a piacnak. De melyek lehetnek a legoptimálisabb megoldások, és milyen nemzetközi piaci trendek határozzák meg idén a témában a kereskedelmi, ipari és lakóépületek ágazatát? Az Eaton globális energiagazdálkodási vállalat honi leányvállalatának szakembere legfrissebb elemzésében felvázolja a legfontosabb irányvonalakat.

2023. március 20. 14:05

A használtcikk, mint termék a világhálón is hasít

A magyarok 77%-a nyitott arra, hogy használt terméket vásároljon, és 64%-uk már vett is ilyen terméket a világhálón – mutatják a Shoptet friss reprezentatív kutatásának adatai, amelyet a március 18-ai Újrahasznosítási Világnap alkalmából készített. A ruhák és a számítástechnikai eszközök a legkelendőbbek ebben a kategóriában, de a használt könyvek is felkerültek a dobogóra a magyarok online vásárlói kosarában. Csehországban az e-kereskedelem egyik leggyorsabban növekvő és legnagyobb forgalmat bonyolító szektora a használtcikk piac, Magyarországon is jól járhat az a vállalkozó, aki használt termékeivel az online tér felé nyit.

2023. március 20. 12:39

A Széchenyi-egyetem képzési kínálatával és innovációival ismerkedtek a hazai középiskolák vezetői

Pályaorientációs fórumot rendezett a győri Széchenyi István Egyetem a zalaegerszegi ZalaZONE-on középiskolai vezetők számára. A dinamikusan fejlődő egyetemi ökoszisztéma stratégiai irányait, a legfrissebb képzési és felvételi információkat bemutató előadások mellett a vendégek a járműipari tesztpályán az intézmény legkorszerűbb technológiai fejlesztéseit is láthatták, az autonóm járművektől a drónokig.

2023. március 20. 11:23

Energiaügyi aggályok, amelyek kihatnak az üzleti versenyképességre, a munkaerőre és a dekarbonizációra

A felmérés azt mutatja, hogy a vállalkozásokat világszerte továbbra is aggasztják az energiabiztonság és az energiaárak hatásai, amelynek számos, további környezeti, társadalmi és gazdasági következménye lehet. Az ABB Electrification Energy Insights felmérése* szerint, amelyben különböző ágazatokban működő kis- és nagyvállalatok 2300 vezetője vett részt, a válaszadók 92 százaléka úgy érzi, hogy az energiaellátás folytatódó instabilitása veszélyezteti jövedelmezőségüket és versenyképességüket. 

2023. március 20. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20