Közvetlenül PC-ről is elérhető lett az internetes PlayStation Store

Milkovits Gábor, 2007. november 21. 21:14

A Sony, egyelőre Észak-Amerikában, közvetlenül számítógépről is hozzáférhetővé tette PlayStation Store online szolgáltatását, amelyről ily módon például PS3 nélkül is letölthetők alkalmazások és tartalmak a PSP hordozható készülékre.

Eddig ugyanis csakis PlayStation 3 konzollal rendelkezők alakíthattak ki maguknak saját felhasználói profilt az oldalon, amelynek révén aztán végrehajthatták a letöltéseket. Mostantól viszont igen egyszerűen, PC-re majd onnan PSP-re lehet másolni mind a klasszikus PlayStation, mind pedig az újabb PSP programokat, egyeseket akár ingyenesen is. A PC Store ezen kívül kiegészítő alkalmazásokat, például a készülék személyre szabásához szükséges háttereket és ikonokat, valamint a játékokhoz való extrákat is kínál a PSP-tulajdonosoknak.

A Sony arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy mikor teszi a szolgáltatást világszerte elérhetővé. Az elektronikai óriás az utóbbi időben minden követ megmozgatni látszik annak érdekében, hogy beérje az őt mindeddig lekörözni látszó Nintendo-t; a lépés nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy vonzóbbá tegye a PlayStation Portable-t a konkurens DS-el szemben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38