Jubileumi Cisco Expo a Web 2.0 jegyében

forrás Prim Online, 2007. november 22. 14:45

A Cisco Magyarország immár tizedik alkalommal rendezi meg 2007. november 27. és 29. között a Cisco Expót, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentősebb hazai szakmai fórumát. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény az idei évben háromnaposra bővült, és új helyszínen, az Európa Kongresszusi Központban várja a több mint 1200 látogatót.

Míg a Cisco Expo korábban elsősorban a technológiai témákra fókuszált, az elmúlt években egyre inkább előtérbe kerültek az üzleti és az egyéb, nem szigorúan vett informatikai tartalmak. Ennek jegyében az idén először háromnapossá bővült rendezvény első napja már dedikáltan az üzleti és államigazgatási szektor képviselőinek szól. Ezen a napon vertikális megoldások, esettanulmányok, gyakorlati megoldásokról szóló előadások várják a vendégeket.

A jubileumi Expót Rékasi Tibor ügyvezető igazgató előadása nyitja meg, majd Nick Earle, a vállalat szolgáltatási üzletágának európai alelnöke beszél az innovációról és a hálózatokról, mint a modern vállalati kommunikáció platformjáról. Az IP konvergenciától az egységes mobilkommunikációig ívelő előadásában rávilágít arra is, hogy milyen trendek alakítják az informatika jövőjét.

Hankiss Elemér szociológus tavalyi nagysikerű, a társadalomban működő hálózatokról tartott előadásának a hagyományait követve a Cisco idén Csermely Péter professzort kérte fel A hálózatok haszna sejtjeink túlélési taktikáitól az üzleti sikerig című előadásának megtartására.

Ezt követően a program egy üzleti és egy államigazgatási részre válik szét, különböző vertikumok – köztük az egészségügy – sajátosságaira fókuszálva. A konferencia e részére az érdeklődők külön regisztrálhatnak.

A konferencia második és harmadik napja a korábbi években megszokott kerékvágásba visszatérve már a mélyebb informatikai és technológiai prezentációké. A kulcsfontosságú szekciók – mint például hálózatbiztonság, az egységes kommunikációs megoldások, az IP telefónia, stb. – idén is a program szerves részét képezik. A második nap nyitóelőadásán Tázló József, a Cisco műszaki igazgatója az elmúlt tíz év technológiai fejlődését mutatja majd be, illetve rávilágít, hogy e téren milyen jövőképet festett maga elé a cég az elkövetkező évekre. Előadása során sor kerül egy rendkívüli demóra is, amelynek keretén belül a Cisco virtuális tárgyaló megoldása, a TelePresence is megjelenik.

A rendezvényen bemutatkozik a közel egy éve felvásárolt Ironport, amelynek újszerű technológiái új fejezetet nyitnak a Cisco biztonsági megoldásai terén. Idén sem marad el az igen kedvelt, elsősorban a telko cégek szakemberei számára mély szakmai tartalmat nyújtó szolgáltatói megoldások szekció.

A harmadik nap programjában külön figyelmet érdemel a kis- és középvállalatokra összpontosító délután, amelynek keretében kiderül, hogy miért is van szüksége informatikai beruházásokra a kkv szektornak. A cég szakemberei ismertetik például, hogy e szegmensben mekkora az informatikai eszközök penetrációja és a cégek milyen megoldásokat részesítenek előnyben.

A Cisco Expo 2007 időpontja és helyszíne: 2007. november 27-29, Európa Kongresszusi központ (1021 Budapest, Hárshegyi u. 5-7.)

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38