Jubileumi Cisco Expo a Web 2.0 jegyében

forrás Prim Online, 2007. november 22. 14:45

A Cisco Magyarország immár tizedik alkalommal rendezi meg 2007. november 27. és 29. között a Cisco Expót, az év legnagyobb hálózati konferenciáját és kiállítását, az iparág szakembereinek és döntéshozóinak legjelentősebb hazai szakmai fórumát. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény az idei évben háromnaposra bővült, és új helyszínen, az Európa Kongresszusi Központban várja a több mint 1200 látogatót.

Míg a Cisco Expo korábban elsősorban a technológiai témákra fókuszált, az elmúlt években egyre inkább előtérbe kerültek az üzleti és az egyéb, nem szigorúan vett informatikai tartalmak. Ennek jegyében az idén először háromnapossá bővült rendezvény első napja már dedikáltan az üzleti és államigazgatási szektor képviselőinek szól. Ezen a napon vertikális megoldások, esettanulmányok, gyakorlati megoldásokról szóló előadások várják a vendégeket.

A jubileumi Expót Rékasi Tibor ügyvezető igazgató előadása nyitja meg, majd Nick Earle, a vállalat szolgáltatási üzletágának európai alelnöke beszél az innovációról és a hálózatokról, mint a modern vállalati kommunikáció platformjáról. Az IP konvergenciától az egységes mobilkommunikációig ívelő előadásában rávilágít arra is, hogy milyen trendek alakítják az informatika jövőjét.

Hankiss Elemér szociológus tavalyi nagysikerű, a társadalomban működő hálózatokról tartott előadásának a hagyományait követve a Cisco idén Csermely Péter professzort kérte fel A hálózatok haszna sejtjeink túlélési taktikáitól az üzleti sikerig című előadásának megtartására.

Ezt követően a program egy üzleti és egy államigazgatási részre válik szét, különböző vertikumok – köztük az egészségügy – sajátosságaira fókuszálva. A konferencia e részére az érdeklődők külön regisztrálhatnak.

A konferencia második és harmadik napja a korábbi években megszokott kerékvágásba visszatérve már a mélyebb informatikai és technológiai prezentációké. A kulcsfontosságú szekciók – mint például hálózatbiztonság, az egységes kommunikációs megoldások, az IP telefónia, stb. – idén is a program szerves részét képezik. A második nap nyitóelőadásán Tázló József, a Cisco műszaki igazgatója az elmúlt tíz év technológiai fejlődését mutatja majd be, illetve rávilágít, hogy e téren milyen jövőképet festett maga elé a cég az elkövetkező évekre. Előadása során sor kerül egy rendkívüli demóra is, amelynek keretén belül a Cisco virtuális tárgyaló megoldása, a TelePresence is megjelenik.

A rendezvényen bemutatkozik a közel egy éve felvásárolt Ironport, amelynek újszerű technológiái új fejezetet nyitnak a Cisco biztonsági megoldásai terén. Idén sem marad el az igen kedvelt, elsősorban a telko cégek szakemberei számára mély szakmai tartalmat nyújtó szolgáltatói megoldások szekció.

A harmadik nap programjában külön figyelmet érdemel a kis- és középvállalatokra összpontosító délután, amelynek keretében kiderül, hogy miért is van szüksége informatikai beruházásokra a kkv szektornak. A cég szakemberei ismertetik például, hogy e szegmensben mekkora az informatikai eszközök penetrációja és a cégek milyen megoldásokat részesítenek előnyben.

A Cisco Expo 2007 időpontja és helyszíne: 2007. november 27-29, Európa Kongresszusi központ (1021 Budapest, Hárshegyi u. 5-7.)

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05