Ismét jelentősen nőtt a Google részesedése a keresőpiacon

Milkovits Gábor, 2007. november 22. 19:41

A most közölt hivatalos adatok szerint októberben 1,5%-kal nőtt a Google részesedése az amerikai internetes keresőpiacon.

Ezzel a Google immár a keresések 58,5%-át tudhatja magáénak a tengerentúlon, szemben a szeptemberi 57%-kal. Az összes platformon eszközölt keresések száma tavaly októberhez képest nagyjából 5%-kal, idén szeptemberhez viszonyítva pedig 12%-kal növekedett az Egyesült Államokban, azonban ezt a gyarapodást a legjobban a Google tudta kihasználni. A Yahoo részesedése 23,7%-ról 22,9%-ra, a Microsoft-é 10,3%-ról 9,7%-ra, az AOL Time Warner-é pedig 4,3%-ról 4,2%-ra esett vissza, míg az Ask-é 4,7%-on stagnált. A hírre reagálva a Google részvényei 3 százalékpontot emelkedtek és elérték a 670 dolláros árfolyamot a Nasdaq elektronikus tőzsdén, míg a versenytársak papírjai visszaestek.

Érdekesség, hogy a Credit Suisse brókerei 900 dollárra értékelték a cég papírjait, arra hivatkozva, hogy a vállalat hosszú távon monopolizálni fogja az internetes keresést. Az utóbbi hónapokban a ComScore egy újfajta módszerrel is méri a keresőszolgáltatók forgalmát, mégpedig a keresésen kívül az egyéb jellegű tartalomszolgáltatások forgalmát, például a Google-nál a YouTube videómegosztót is beleszámítva. Ebben a tekintetben a Google oldalaira 18,4%-kal látogattak el többen októberben, mint az előző hónapban, míg a versenytársak mind csupán egyszámjegyű növekedést produkáltak.

Kulcsszavak: Yahoo Google

Internet ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb településeken válik elérhetővé a Vodafone gigabites internete

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit* sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató üzemeltetésében lévő vezetékes hálózatának 81%-án tapasztalhatják meg a Vodafone-ügyfelek az otthoni szórakozás élményét a nagykapacitású, szupergyors internettel és TV élménnyel.

2023. december 1. 09:57

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje

Sikeresen zárult Magyarország szélessávú fejlesztési projektje, a fejlesztés eredményeként az ország csaknem teljes területén megvalósult a szupergyors internet kiépítése, így ma már a háztartások közel 97 százaléka hozzáférhet a legmodernebb hálózati kapcsolathoz. A projekt a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szakmai irányításával több mint 3 milliárd forint vissza nem térítendő uniós forrásból valósult meg – közölte a KIFÜ az MTI-vel csütörtökön.

2023. november 24. 17:31

Az 5G-hálózat jelenleg legfejlettebb változatát indítja ügyfelei számára a Yettel

Magyarországon elsőként – és világviszonylatban is az élmezőnyben – nyilvános ajánlatban tette elérhetővé ügyfelei számára a „standalone” azaz önálló 5G technológiát a Yettel. Az újdonság lényege, hogy míg a jelenleg elterjedt 5G-hálózatok a kapcsolat felépítésében még a 4G-re is támaszkodnak, addig a most bevezetett önálló 5G esetében már a mobil kapcsolat minden eleme 5G-n zajlik és kizárólag az 5G számára kijelölt frekvenciákat használja.

2023. november 20. 19:18

A világ internetárainak ranglistája. Hogyan szerepelt Magyarország?

A Picodi Magyarország elemzői csapata 364 internetszolgáltató árlistáját 85 országban ellenőrizte, és rangsort készített a leginkább és legkevésbé megfizethető internet-hozzáférésű országokról.

2023. november 16. 17:30

Így helyezd el a lakásban a routert, ha jó internetelérést szeretnél

Mi kell ahhoz, hogy minél jobban hasítson az otthoni mobilnetünk, és akadozás nélkül nézhessük kedvenc sorozatunkat? A megfelelő térerő és a jó router a szolgáltatón múlik, de érdemes tudni, hogy az is sokat számít, hová tesszük a mobilnetes routert a lakásban. A Yettel most ehhez ad tanácsokat.

2023. október 3. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27