Spam-szűrő lesz az új Windows Live Messenger-en

Milkovits Gábor, 2007. november 24. 19:05

A Microsoft hivatásos béta tesztelők rendelkezésére bocsátotta a Windows Live Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazás legújabb 9.0 verziójának tesztváltozatát, amelyen az értesülések szerint spam-szűrő megoldás is lesz.

Az azonnali üzenetküldőkön megjelenő, SPIM-nek nevezett speciális kéretlen üzenetek a spam egy új, veszélyes fajtáját képviselik. Az ilyen jellegű támadásoknál hackerek megszerzik a valódi felhasználók személyes IM adatait, majd ily módon ezek nevében küldenek azonnali üzeneteket olyanoknak, akik az eredeti felhasználóval kontaktusban vannak. Ezek az ál-üzenetek általában olyan linkeket tartalmaznak, amelyeket megnyitva, a böngésző vagy más programok sebezhetőségeit kihasználva, kémprogramok és egyéb rosszindulatú kódok települnek a számítógépre. Vagyis a hackerek ugyanazokat a taktikákat alkalmazzák az egyre népszerűbb IM platformokon, mint a levelezőprogramok esetében, ám ezek az e-mail alkalmazásokkal ellentétben általában nem rendelkeznek megfelelő védelemmel, habár vannak már ilyenek is a piacon. Ezt a hiányosságot igyekszik pótolni a Microsoft a következő generációs Windows Live Messenger-be beépített SPIM-szűrővel.

Az új Microsoft IM programról ezen kívül egyelőre nem sok mindent lehet tudni, csupán néhány új funkció került nyilvánosságra. Ezek közé tartozik a gif képek külön fotó-megjelenítő részben való megnyitása, az egyes partnerek által küldött üzenetekhez párosítható speciális hangeffektek, valamint az URL címek állapotsorból történő megnyitásának lehetősége. Fontos újítás még, hogy a Windows Live Messenger 9-el egyszerre több számítógépről is be lehet majd lépni és fenn lehet tartani az IM kapcsolatot.

Kulcsszavak: Microsoft Windows Live spam

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05