Symantec: PC-szintű védelem az okostelefonok számára is

forrás Prim Online, 2007. november 26. 19:01

A Symantec bejelentette a Norton Smartphone Security megjelenését. A mobilbiztonsági megoldás egyaránt védelmet nyújt a Windows Mobile és Symbian OS alapú okostelefonoknak is.

Az új termék a Norton AntiVirus technológiát, valamint tűzfalat és antispam-megoldást kínál a rövid szöveges üzenetekhez. A Symantec által kifejlesztett Norton Smartphone Security ugyanolyan szintű  védelmet nyújt az okostelefonok számára, mint amely már szabványnak számít a laptopok és más számítástechnikai eszközök esetében.

“Az okostelefonoknak köszönhetően a felhasználók ma már bárhol és bármikor élvezhetik az online kommunikáció szabadságát, és hozzáférhetnek a számukra fontos információkhoz” – mondta Teasdale Harold, a Symantec területi igazgatója. “Mindazonáltal a publikus, nem védett WiFi és hálózati kapcsolatok kockázatot jelentenek a felhasználók számára. Továbbá a webes és e-mail vírusok közvetlen módon megfertőzhetik az okostelefonokat, lehetővé téve a hackerek számára, hogy távolról irányítsák az eszközt, hozzáférhessenek személyes információkhoz vagy megbénítsák az alkalmazásokat. A Norton Smartphone Security a háttérben működve gondoskodik arról, hogy a legnagyobb nyugalommal levelezzünk, böngésszünk a világhálón vagy online tranzakciókat folytassunk a hordozható eszközeink segítségével.”
 
Az Applied Research által az Egyesült Államokban, az okostelefont használók körében végzett felmérésből kiderül, hogy a válaszadók 34 százaléka mobileszközön keresztül éri el bankszámláját, 54 százalék pedig jelszóval használható weboldalakra is ellátogat. Ahogy egyre többen kezdik el használni a mobileszközöket hasonló célokra, úgy válik anyagi szempontból egyre kecsegtetőbbé a vírusírók és a hackerek számára a mobileszközöket használók megcélzása. A Norton Smartphone Security védelmet nyújt a felhasználóknak a legújabb mobilfenyegetések ellen. A Gartner Inc. előrejelzése szerint 2008-ra az okostelefonok világszinten elterjedtebbek lesznek, mint a laptopok. Ebből a növekedésből következik, hogy a cyberbűzözők egyre több figyelmet fordítanak az okostelefonok sebezhetőségére, és ezek kihasználására.

A Norton Smartphone Security a következő megoldássokkal nyújt átfogó biztonságot:

Antivirus – Megvédi a felhasználókat a különböző vírusoktól azáltal, hogy felismeri a mobil eszközöket fenyegető kockázatokat, és megakadályozza a felhasználót a fertőzött fájlok megnyitásában.

Antispam for SMS - Automatikusan törli a spam üzeneteket vagy kiszűri azokat egy külön mappába

Tűzfal - Ellenőrzi mind a kimenő mind a bejövő hálózati adatforgalmat.

Platform kompatibilitás – támogatja mind a Windows Mobile 5 vagy 6 alapú, illetve a Symbian 9 alapú okostelefonokat is.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Itt a Java legújabb verziója!

Az Oracle bejelentette a Java 20 elérhetőségét. A világ első számú programozási nyelvének és fejlesztési platformjának legújabb verziója több ezer teljesítménybeli, stabilitási és biztonsági előrelépést kínál, köztük a platformra vonatkozókat, amelyek segítik a fejlesztőket a termelékenység javításában, valamint az innováció és a növekedés támogatásában. 

2023. március 22. 12:45

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

A BlueVoyant kutatása azonosítja a legújabb kibertámadási technikákat és védekezési módszereket

BlueVoyant kiberbiztonsági vállalat közzétette "Emerging External Cyber Defense Trends" című kutatásának megállapításait. A legújabb jelentés rávilágít a szervezetekre veszélyt jelentő, a hagyományos informatika peremterületein kívülről érkező kockázatokra és azok elhárításának módszereire. A dinamikus adathalászat, a smishing azaz SMS adathalászat, a DNS-infrastruktúrával való visszaélés, az új sebezhetőségek gyorsabb kihasználása és az egyre növekvő számú pénzügyi csalások jelentik a legújabb trendeket.

2023. március 21. 15:40

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48