Kifizeti az iPhone-árkülönbözetet a Debitel német telefontársaság

Milkovits Gábor, 2007. november 28. 08:01

A Debitel nevű német mobilcég kifizeti a T-Mobile-os és a kártyafüggetlen Apple iPhone közötti 600 euró árkülönbözetet azoknak, akik az ő előfizetésüket választják.

A rivális T-Mobile, Vodafone, O2 és E-Plus hálózatait pénzért használó társaság ajánlatával egy meglehetősen furcsa helyzetben állt elő; az illetékes német bíróság ugyanis egy SIM-zár mentes, hálózat-független verzió forgalmazására kötelezte a T-Mobile-t, ez azonban a kétéves hűségszerződéssel kapható 399 eurós változatnál jóval drágább, 999 euró. Az iPhone eleve magas árának egyik oka, hogy az Apple exkluzív partnereitől mintegy 30% részesedést kér a készülékeken bonyolított beszélgetések és adatforgalom díjaiból. A T-Mobile ugyanakkor minél több ügyfél megszerzésében érdekelt, így nyilvánvalóan szándékosan szabott lehetetlenül magas árat a kártyafüggetlen változatnak. A Debitel viszont most egy alternatívát kínál azoknak, akik nem kérnek a kétéves T-Mobile előfizetésből, ugyanakkor 1000 eurót sem fizetnének a készülékért.

A Debitel piaci helyzetéhez leginkább hasonlító magyar példa a Tele2-é, amely szintén egy már meglévő (az ő esetükben vezetékes) előfizetéshez kínál plusz szolgáltatást, illetve alternatívát. A Debitel ajánlatával ily módon a Vodafone, az E-Plus és az O2 német ügyfelei amúgy is használt mobiltelefonos előfizetésüket egészíthetik ki, a T-Mobile 49 eurós minimum elvárása helyett csupán 40 eurós kötelező havi forgalom mellett, amihez 200 ingyenesen lebeszélhető perc és további 200 ingyen sms jár. Az extrák közül egyedül a képes hangüzenetek nem működnek majd a kártyafüggetlen iPhone-okon.

Kulcsszavak: Debitel Apple iPhone

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiemelkedő éjszakai fotós képességekkel és vezető iparági innovációkkal érkezik a HUAWEI P60 Pro

Június 1-től Magyarországon is kapható a Huawei legújabb prémium kategóriás, kiemelkedő fotós képességekkel rendelkező okostelefonja, a HUAWEI P60 Pro. A készülék iparágvezető fejlesztéseket hoz a mobilfotózás terén, a P60 Pro-t továbbfejlesztett optikai rendszerrel, valamint a piacon elsőként többlencsés Ultra Lighting telefotó kamerával szerelték fel. A 88W-os SuperCharge töltésnek köszönhetően a HUAWEI P60 Pro mindössze 10 perc alatt 50 százalékra feltölthető Turbo módban, a készülék különleges Kunlun Glass kijelzője pedig rendkívüli törésállóságot biztosít. 

2023. május 26. 17:11

Pár nap múlva jelentősen növeli 5G-s lefedettségét a Telekom

A Magyar Telekom mobilhálózat-modernizációs programjának keretében idén nyárra 60%-ra növeli lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettségét. A vállalat 5G hálózata 2023. június 1-jétől Budapesten, a megyeszékhelyeken, számos vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó körül lesz érhető. A Telekom június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszi az 5G-t minden ügyfelének, melyet 5G képes készülékkel és mobilinternet-szolgáltatással tudnak igénybe venni.

2023. május 24. 15:50

A Rakuten Viber és a Spotify egyesíti erőit

Rakuten Viber bejelentette partnerkapcsolatát a Spotify globális zenei streaming platformmal. A Viber több százmillió felhasználójának kínál három hónapos ingyenes próbaidőszakot a Spotify Premium előfizetéshez, illetve régiótól függően akár 90%-os kedvezményt a szolgáltatásra.

2023. május 23. 15:27

Új élmények várnak Budapest Óriáskerekén a Samsung Galaxy S23 Ultrával

A Samsung május 25-26 és 27-én átalakítja Budapest Óriáskerekét, alkonyattól különleges kabinokban emelkedhetünk a város fölé. A különböző tematikájú fülkékben egy közös: a résztvevők a Samsung csúcskészülékével, a Galaxy S23 Ultrával örökíthetik meg a nem mindennapi élményt, bizonyítva, hogy a Nightography, éjszakai felvételek funkcióval a legjobb pillanatok részletgazdagok és felejthetetlenek maradhatnak még napnyugta után is.

2023. május 22. 15:34

Akadálymentesítette a Coldplay karbonlábcsökkentő turnéapplikációját az SAP

Egy születése óta vak Coldplay-rajongó segített az SAP-nak abban, hogy a látássérültek számára is elérhetővé tegye a környezettudatos Music Of The Spheres World Tour alkalmazást. A cég tavaly fejlesztette ki az applikációt a brit zenekar számára, mivel mindkét társaság mélyen elkötelezett a fenntarthatóság iránt. Idén arra vállalkoztak, hogy akadálymentesítik az appot, így még többen használhatják azt, és járulhatnak hozzá a Coldplay-turné karbonlábnyomának csökkentéséhez.

2023. május 22. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01