Az Albacomp 70 millió forintos megbízást nyert el

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 29. 09:07

Az Albacomp 70 millió forint összegű megbízást nyert el az Európai Unió Leonardo Nemzeti Irodától. Az informatikai cég vállalta, a program egy korábbi szakaszában kifejlesztett kompetencia-mérő szoftver továbbfejlesztését illetve új nyelvi felületekkel való kiegészítését - közölte az Albacomp Zrt.

Az "Egész életen át tartó tanulási program" keretében elnyert pályázatban a vállalat a "soft-skills" nevű humán készséget és kompetenciákat mérő, webes felületen működő szoftver továbbfejlesztésese és tartalmi bővítése mellett a széles körben való elterjesztést is végzi - áll a közleményben. A pályázati vállalás része, hogy 40 szakképzési intézmény és 80 gazdasági társaság fogja kipróbálni az elkészült szoftvert.

Az Európai Unió által 2000-ben indított Leonardo da Vinci szakmai képzési program fő célja a tanítás-tanulási folyamat eredményességét biztosító, új típusú mérési, értékelési módszerek kidolgozása, kipróbálása és elterjesztése volt, amelyek a felnőttképzésben, szakképzésben hasznosíthatók és alkalmazásukhoz a megfelelő eszközök rendelkezésre állnak - olvasható a közleményben.

A székesfehérvári Albacomp tavaly több mint 15 milliárd forint forgalmat bonyolított.

Kulcsszavak: oktatás +céginfo Albacomp

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mobilitással segítette a Europcar a koronavírus elleni küzdelmet

A Europcar Autókölcsönző számára fontos, hogy hozzájáruljon és megkönnyítse az emberek mobilitását. Ezért az elmúlt időszakban a rendelkezésre álló eszközeivel olyan szervezetek munkáját támogatta és folyamatosan támogatja, mint a Magyar Élelmiszerbank, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Etesd a dokit! kezdeményezés. Továbbá segítette a United Way Magyarország, OtthON- Iskolát minden otthonba! programját, valamint asztali számítógépeket ajánlott fel egy borsod megyei település iskolájának, ezzel megkönnyítve a diákok és a tanárok munkáját. 

2020. május 30. 15:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás