Szabadulna a Skype-tól az eBay

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 29. 21:03

Az amerikai BusinessWeek gazdasági magazin értesülései szerint az eBay vezetősége a Skype-tól való megválást fontolgatja, mivel elégedetlenek annak teljesítményével.

Az aukciós portál még két évvel ezelőtt 2.6 milliárd dollárt fizetett a VoIP-szolgáltatóért, nemrég azonban maga az anyavállalat 50%-kal leértékelte szerzeményét. Az eBay tesz még egy utolsó próbálkozást arra, hogy életet leheljen a rossz eredményeket felmutató cégbe, azonban ha a tervezett átalakítások sem hozzák meg a várt sikert, akkor még ha veszteséggel is, de túladnak azon. Múlt hónapban elmozdították a vezető pozícióból Niklas Zennströmöt, az egykori alapítót, mivel egy nála kompetensebb személyt akarnak megbízni az irányítással, aki talán majd megvalósítja a korábban kitűzött gazdasági célokat. Az eBay további fejlesztéseket is tervez, így nagy reményeket fűznek a jövő év elején megjelenő kliensprogramhoz, mely közvetlen hozzáférést biztosít majd az árverésekhez.

Meg nem erősített források viszont tudni vélik, hogy ha mégis "árverésre bocsátják" a Skype-ot, akkor a Google-t is a lehetséges vásárlók közé lehet majd sorolni, ugyanis az összekapcsolná saját Android platformját a VoIP szoftverrel, ám egyelőre ez csak találgatás.

Kulcsszavak: Google +céginfo Skype eBay

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás