Szabadulna a Skype-tól az eBay

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 29. 21:03

Az amerikai BusinessWeek gazdasági magazin értesülései szerint az eBay vezetősége a Skype-tól való megválást fontolgatja, mivel elégedetlenek annak teljesítményével.

Az aukciós portál még két évvel ezelőtt 2.6 milliárd dollárt fizetett a VoIP-szolgáltatóért, nemrég azonban maga az anyavállalat 50%-kal leértékelte szerzeményét. Az eBay tesz még egy utolsó próbálkozást arra, hogy életet leheljen a rossz eredményeket felmutató cégbe, azonban ha a tervezett átalakítások sem hozzák meg a várt sikert, akkor még ha veszteséggel is, de túladnak azon. Múlt hónapban elmozdították a vezető pozícióból Niklas Zennströmöt, az egykori alapítót, mivel egy nála kompetensebb személyt akarnak megbízni az irányítással, aki talán majd megvalósítja a korábban kitűzött gazdasági célokat. Az eBay további fejlesztéseket is tervez, így nagy reményeket fűznek a jövő év elején megjelenő kliensprogramhoz, mely közvetlen hozzáférést biztosít majd az árverésekhez.

Meg nem erősített források viszont tudni vélik, hogy ha mégis "árverésre bocsátják" a Skype-ot, akkor a Google-t is a lehetséges vásárlók közé lehet majd sorolni, ugyanis az összekapcsolná saját Android platformját a VoIP szoftverrel, ám egyelőre ez csak találgatás.

Kulcsszavak: Google +céginfo Skype eBay

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01