Kettéválik az Adobe Flash Media Server termékvonal

forrás Prim Online, 2007. december 5. 17:33

Az Adobe bejelentette az Adobe Flash Media Server 3 szervercsaládot, amellyel a tartalomszolgáltatók Adobe Flash alapú hang- és képanyagot sugározhatnak az interneten keresztül.

A Flash Media Server 3 nagyobb fokú, RTMPE alapú, 128 bites védelmet biztosít, elődjénél megbízhatóbban és közel kétszer nagyobb kapacitással működik, és támogatja a H.264 és a HE-AAC - gyakorlatilag DVD minőségű - kép- és hangformátumokat. A Flash alapú médiaböngészőtől és operációs rendszertől függetlenül mindenhol azonos formában és minőségben jelenik meg. Az internet és az asztali számítógépek mellett az Adobe Flash Lite szoftvernek köszönhetően egyre több mobilkészülék is támogatja a technológiát. Az ingyenes Adobe Flash Player 99%-os elterjedtségi aránnyal büszkélkedhet az internetre csatlakoztatott számítógépek körében, a tartalomszolgáltatók így minden eddiginél szélesebb célközönséget érhetnek el.

John Loiacono, az Adobe Creative Solutions vezető alelnöke szerint a Flash technológia átformálja a hagyományos médiafogyasztási szokásokat. Az Adobe új árstratégiája most még több tartalomszolgáltató számára lehetővé teszi az interneten keresztül történő lineáris médiasugárzást és az élő, kétoldalú kommunikációt.

Többé nem korlátozzák a szerver kapacitását


A Flash Media Server 3 szervercsalád ezentúl két változatban lesz elérhető: a Streaming Server élő adások és rögzített felvételek sugárzására képes, míg az Interactive Server - a korábbi FMS 2 Professional utóda - a videosugárzáson túl az élő, kétoldalú kommunikációt is támogatja, amelyet elsősorban a közösségi oldalak használhatnak ki (pl. Flash alapú chat). Fontos újdonság, hogy sem a Streaming Server, sem az Interactive Server nem korlátozza a sugárzáshoz használt sávszélességet, sőt, a felhasználók számát sem. Az Interactive Serverbe ezenfelül egy olyan új plugin architektúrát is beépítettek, amellyel a szerver összeköthető a sugárzott tartalmak védelmére szolgáló külső DRM rendszerekkel.

A Flash Media Server technológiát olyan jelentős médiavállalatok használják, mint például a brit hírcsatorna, a BBC.

www.szoftver.hu

Kulcsszavak: multimédia szerver Adobe

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38