Cisco Navigátor díjat kapott a CIB Bank Zrt.

forrás Prim Online, 2007. december 6. 10:12

A Cisco a 2002. novemberében alapított Navigátor vándordíjjal azon hazai vállalatok tevékenységét ismeri el, amelyek az innovációban rejlő lehetőségeket egyesítik a hatékonysági és gazdaságossági szempontokkal.

A CIB Bank Zrt. az egyik legdinamikusabban fejlődő bank Magyarországon. A 10. Cisco Expo alkalmából átadott díjat ezúttal a CIB Bank Zrt. nyerte el a Cisco platformon megvalósított komplex IP telefóniás, hálózatbiztonsági és adatközponti rendszerével. A bank kiemelt hangsúlyt fektet a szolgáltatásai infrastrukturális alapját képező informatikai rendszerek tervezésére, fejlesztésére. Az elmúlt években a bank élenjáró módon alkalmazta a Cisco azon technológiáit, amelyek a bank költséghatékony üzemeltetését, üzembiztonságát, valamint a fiókhálózat és ezzel együtt az ügyfélkör folyamatos növekedésével járó feladatok ellátását segítik elő. Ezen technológiák között megtalálható a bank hangkommunikációját biztosító Cisco IP telefónia, az adatközpontok nagyteljesítményű szervereit, adattárolóit összekapcsoló SAN kapcsoló eszközök, adatközpontok összeköttetését biztosító DWDM megoldások, illetve bizonyos szerverek terheléselosztását végző ún. Content Switch-ek. A bank informatikai biztonságát Cisco tűzfalak és VPN koncentrátorok is erősítik.

A bank az egyes technológiákat, mint platformot felhasználva innovatív módon fejlesztett és vezetett be olyan speciális, bank-specifikus szolgáltatásokat, mint pl. az IP telefóniára épülő, az üzletmenetet hatékonyságát elősegítő alkalmazások, többek között az IP alapon működő telefonbeszélgetés-rögzítés.

A bank támogatója az egyes megoldások tervezésében és implementálásában a Synergon Informatikai Nyrt. volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05