Adatkezelő céget vásárol az IBM

Milkovits Gábor, 2007. december 7. 19:35

Az IBM bejelentette, hogy egyelőre nem nyilvános összegért megveszi az Arsenal Digital nevű, adattárolással és –kezeléssel foglalkozó vállalatot.

Az észak-karolinai székhelyű cég online backup szolgáltatásokat, adatállomány-helyreállítást és általában a hatékony üzletmenet fenntartását szolgáló adatkezelő informatikai megoldásokat kínál olyan vállalatoknak, akik külső cégekre ruházzák át ezeket a feladatokat. Az igény és a kereslet folyamatosan nő az ilyen típusú szolgáltatások iránt és ezzel párhuzamosan az ágazatban tevékenykedő társaságok is egymással versenyeznek az ügyfelek kegyeiért. A piacra a tevékenységüket kiszélesíteni igyekvő technológiai cégek is hamar szemet vetettek; szeptemberben az EMC vásárolta fel a Mozy-t 76 millió dollárért, tavaly decemberben pedig a merevlemezes meghajtókban utazó Seagate vette meg az EVault-ot 185 milliós összegért. Emellett a Symantec szoftverbiztonsági vállalat is egy hasonló profilú vállalkozás beindítását tervezi a közeljövőben.

Az Arsenal jelenleg mintegy 3400 vállalati ügyféllel rendelkezik, ami elég jelentősnek számít az üzletágban. A cég mintegy 100 dolgozóját az IBM integrálni fogja saját globális technológiai szolgáltató részlegébe.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48