Az Autodesk ismét árbevételi rekordot ért el

forrás Prim Online, 2007. december 9. 07:30

Az Autodesk a 2D-s és 3D-s tervezői szoftvermegoldások vezető szállítója az előző negyedévnél is nagyobb rekordnak számító árbevételről számolt be az elmúlt hónapban. A vállalat a 2008-as pénzügyi év harmadik negyedévét 538 millió dolláros rekord árbevétellel zárta, amely 18 százalékos növekedést jelent a 2007-es pénzügyi év harmadik negyedévéhez képest. A GAAP szerint számított nettó eredmény 85 millió amerikai dollár volt.

„Folyamatos sikerünket annak köszönhetjük, hogy az Autodesk megoldások használatával az ügyfeleink könnyedén megfelelnek a piac változásainak. Termékeink felhasználói az olyan hosszú távú folyamatokra is gyorsabban képesek reagálni, mint például a globalizáció jelensége, az új és fejlettebb infrastruktúra iránti igények és az épületinformáció-modellezés új paradigmája. Az ilyen és ehhez hasonló trendek elterjedése továbbra is a vezető iparági megoldásaink bevezetésére ösztönzik ügyfeleinket” – mondta Carl Bass, az Autodesk elnök-vezérigazgatója.

Az Autodesk stratégia hatékony végrehajtása Magyarországon is kiemelkedő eredményekhez vezetett.  „A rekord teljesítmény elsősorban az Autodesk Inventor szoftver és a gépgyártási 3D megoldások értékesítésének köszönhető, de az összes Autodesk termék portfolió (építészeti, infrastruktúra és térinformatikai projektek) területei is gyorsan növekedtek” - magyarázta David Palas, Country Sales Manager/CHS, Autodesk Inc..
Számokban kifejezve a teljesítményt, a vállalat 68 százalékkal növelte bevételét az Inventor szoftverrel az utolsó három pénzügyi negyedévben. Az AutoCAD Architecture, Revit és Civil 3D megoldások értékesítéséből származó bevételt pedig 45 százalékkal növelte az előző év harmadik negyedévével összehasonlítva. „A térinformatika területén számos nagy Topobase – vállalati GIS megoldás – telepítésre vonatkozó szerződést lezártunk, amelynek eredményeként 59 százalékkal nőtt a térinformatika iparágunk éves bevétele” – tette hozzá David Palas.

Az Autodesk harmadik negyedév GAAP szerint számított nettó eredménye 85 millió amerikai dollár, illetve higított részvényenként 0,35 dollár, a nem GAAP szerint számított eredmény pedig 117 millió, higított részvényenként 0,49 dollárt mutatott. Ehhez képest az előző év harmadik negyedévének GAAP szerinti nettó eredménye 58 millió dollár, higított részvényenként 0,24 dollár, a nem GAAP szerint pedig 86 millió dollár, higított részvényenként 0,35 dollár volt.

Kulcsszavak: +céginfo Autodesk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05