Az Intel 32-szer nagyobb, mint az AMD

Széll Zoltán, 2007. december 8. 13:46

Egy siralmas hét után Sunnyvale-ben, a „piac értékelése” szerint az Intel most több mint 32-szer nagyobb, mint az AMD.

Az AMD a Barcelona és a Phenom hibái miatt a hét elején megerősítette, hogy az új négymagos processzorokat nagy mennyiségben csak 2008-ban lehet majd megvásárolni. Az AMD a termékek novemberi bejelentésekor még azt mondta, hogy decemberben már nagy mennyiségben szállítják az új lapkákat. Mindezek eredményeként az AMD értéke a piacon eddig soha nem látott alacsony értékre – 5 milliárd dollár – zuhant. Ezzel szemben az Intel az új 45nm-es, négymagos Penryn processzorok és a korábbi 65nm-es Core 2 Duo lapkák hatalmas sikerének köszönhetően magasan szárnyal. A vállalat értéke jelenleg 162 milliárd dollár fölött van.

Kulcsszavak: +céginfo AMD Intel

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai Innovációs Díjban részesült a MÁV-START és a MÁV Szolgáltató Központ

A 31. Magyar Innovációs Nagydíjon informatikai innovációs díjjal jutalmazták a MÁV-START-ot és a MÁV Szolgáltató Központot a START Europa nemzetközi jegyértékesítési rendszer digitális átalakításáért. Az elismerést Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója és Garamvölgyi Erzsébet, a MÁV Szolgáltató Központ stratégiai projektvezetője vette át ma az Országházban, az Innováció 2023 rendezvény keretén belül tartott átadási ünnepségen.

2023. március 27. 18:39

Nyíregyházán nyit új irodát a Work Force

Folytatja hazai terjeszkedését Észak-Kelet Magyarországon a Work Force, a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó vállalat Nyíregyházán nyitja meg legújabb, kilencedik irodáját. Az új központ létrehozását indokolta, hogy a társaság már megállapodást kötött a városban működő egyik jelentős foglalkoztatóval, és további partnerségeket tervez a régióban működő cégekkel a jövőben, hogy akár több száz munkavállalóval is segítse a térség munkaerőpiaci helyzetét.

2023. március 27. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08