A SAS innovációs díjat kapott

forrás Prim Online, 2007. december 11. 09:59

A vezető üzleti intelligencia szállító SAS elnyerte az amerikai a Financial-i magazin Leaders in Innovation Awards 2007 (Vezető Innovátorok Díja 2007) elismerését, egyedüliként két kategóriában is, a Vállalati szintű kockázatkezelés és a Működési kockázatok kezelése területén.

A Financial-i díját immár második éve ítélik oda bankoknak, valamint hardver- és szoftvergyártóknak, elismerve a pénzügyi tranzakiók területén kiemelkedő innovátorokat. A lista a Financial-i szakújságíró csapatának kutatásai, valamint piacelemző cégek adatai alapján készült el.
A SAS azért kapta a kitüntetést, mert bizonyítani tudta üzleti stratégiájának innovatív jellegét, kockázatelemzési és -kezelési szoftvereinek folyamatos fejlesztését, valamint azt, hogy alkalmazásai jelentős segítséget nyújtanak ügyfeleinek üzleti problémáik megoldásában. A SAS kockázatkezelő rendszereinek segítségével a pénzügyi szervezetek (bakok, biztosítók) a törvényi előírások betartása mellett képesekké válnak a kockázatok azonosítására, folyamatos mérésükre, és csökkentésükre, kézben tartva a kockázatkezelés teljes spektrumát. 
Ez az év rendkívüli sikereket hozott a SAS Risk Intelligence szoftvere számára, amely számos kitüntetést eredményezett. A Chartis Research idén több díjjal is elismerte a SAS alkalmazását, az OpRisk & Compliance magazin pedig a SAS OpRisk Management (működési kockázat) termékét jutalmazta első hellyel. Januárban a vezető nemzetközi kockázatkezelési szaklap, a Risk, a SAS Risk Intelligence termékét választotta a 2007-es év legjobb szoftverének.
A SAS működési és hitelkockázatokat kezelő termékeit jelenleg több mint 200 pénzügyi szolgáltató alkalmazza, Magyarországon a CIB Bank, az Unicredit, Erste Bank, és a Raiffeisen Bank, Európában többek között a BB&T (Egyesült Államok), a, a Commerzbank (Németország), a HSBC (Egyesült Királyság), a HypoVereinsbank (Németország), a Raiffeisen Zentralbank (Ausztria), vagy a Volkskreditbank AG (Ausztria).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15
online sportfogadás