A SAS innovációs díjat kapott

forrás Prim Online, 2007. december 11. 09:59

A vezető üzleti intelligencia szállító SAS elnyerte az amerikai a Financial-i magazin Leaders in Innovation Awards 2007 (Vezető Innovátorok Díja 2007) elismerését, egyedüliként két kategóriában is, a Vállalati szintű kockázatkezelés és a Működési kockázatok kezelése területén.

A Financial-i díját immár második éve ítélik oda bankoknak, valamint hardver- és szoftvergyártóknak, elismerve a pénzügyi tranzakiók területén kiemelkedő innovátorokat. A lista a Financial-i szakújságíró csapatának kutatásai, valamint piacelemző cégek adatai alapján készült el.
A SAS azért kapta a kitüntetést, mert bizonyítani tudta üzleti stratégiájának innovatív jellegét, kockázatelemzési és -kezelési szoftvereinek folyamatos fejlesztését, valamint azt, hogy alkalmazásai jelentős segítséget nyújtanak ügyfeleinek üzleti problémáik megoldásában. A SAS kockázatkezelő rendszereinek segítségével a pénzügyi szervezetek (bakok, biztosítók) a törvényi előírások betartása mellett képesekké válnak a kockázatok azonosítására, folyamatos mérésükre, és csökkentésükre, kézben tartva a kockázatkezelés teljes spektrumát. 
Ez az év rendkívüli sikereket hozott a SAS Risk Intelligence szoftvere számára, amely számos kitüntetést eredményezett. A Chartis Research idén több díjjal is elismerte a SAS alkalmazását, az OpRisk & Compliance magazin pedig a SAS OpRisk Management (működési kockázat) termékét jutalmazta első hellyel. Januárban a vezető nemzetközi kockázatkezelési szaklap, a Risk, a SAS Risk Intelligence termékét választotta a 2007-es év legjobb szoftverének.
A SAS működési és hitelkockázatokat kezelő termékeit jelenleg több mint 200 pénzügyi szolgáltató alkalmazza, Magyarországon a CIB Bank, az Unicredit, Erste Bank, és a Raiffeisen Bank, Európában többek között a BB&T (Egyesült Államok), a, a Commerzbank (Németország), a HSBC (Egyesült Királyság), a HypoVereinsbank (Németország), a Raiffeisen Zentralbank (Ausztria), vagy a Volkskreditbank AG (Ausztria).

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Chameleon Smart Home a BÉT Xtend piac új belépője

2023-ban első alkalommal szólalt meg a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője – a BÉT a mai napon az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden. A Chameleon a sikeres tőzsdei bevezetés érdekében a BÉT középvállalati szolgáltatás-palettájának részét képező, európai uniós forrásból megvalósuló Mentor Programhoz is csatlakozott 2022 első felében. Az év második belépését jelző csengetés egyúttal előrejelzi, hogy az Xtend piac tavaly látott, dinamikus növekedése 2023-ban hasonló ütemben folytatódhat.

2023. február 2. 18:33

Novák Péter érkezett a Httpool by Aleph magyarországi csapatának élére

Megerősíti magyarországi csapatát a Httpool by Aleph: Novák Péter country managerként veszi át a hazai leányvállalat vezetését. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezett. 

2023. február 2. 15:24

A Bridgestone EMIA a világ legzöldebb vállalatai között

A Bridgestone EMIA már második egymást követő évben nyerte el a platina fokozatot az EcoVadis éves fenntarthatósági értékelésében. Az Európát, a Közel-Keletet, Afrikát és Indiát magába foglaló Bridgestone EMIA fenntarthatósági eredményeinek elismeréseként érdemelte ki a díjat, amellyel a vállalat megerősítette helyét a világ több mint 200 iparágának, közel 100 000 vállalata között a legjobb 1%-ban.

2023. február 2. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46