85 000 dolláros mobilszámla internetezésért

Milkovits Gábor, 2007. december 13. 21:54

Egy kanadai olajmunkás 85 000 dolláros (kb. 14,4 millió Ft) mobilszámlát kapott kézhez, miután telefonja segítségével folyamatosan nagyméretű tartalmakat töltött le számítógépére.

A hír érdekessége, hogy a 22 éves Piotr Staniaszek egy olyan előfizetési szerződést kötött a Bell Mobility szolgáltatóval, amely 10 dolláros extra havidíjért korlátlan böngészést biztosít. Staniaszek állítása szerint abban a hitben töltött le folyamatosan, hogy ezt ingyen megteheti, azonban amint a számla is mutatja, ebben súlyosan tévedett. A meglepetés akkor érte, amikor novemberben megkapta az első sokkoló, 60 000 kanadai dollárról szóló mobilszámlát. Ekkorfel is hívta a Bell Mobility-t, ahol azonnal közölték vele, hogy a fizetendő összeg valójában elérte a 85 000 dollárt.

Az eset akkor kapott nyilvánosságot, amikor a fiú édesapja, idősebb Piotr Staniaszek a sajtóhoz fordult fia panaszával. „A fiú gyakran kint dolgozik a terepen és ilyenkor egyedül van egy kunyhóban, hát mi a jobb, ha internetezik, vagy ha vodkát iszik?” A Bell Mobility időközben méltányosságból 3400 dollárra (kb. 576 ezer Ft) szállította le a fiú adósságát, ez azonban még mindig túl magas összeg a családnak. A mobilszolgáltató szerint egyértelmű, hogy a 10 dollár havidíjas szerződésben nincsenek benne a számítógépre történő szélessávú letöltések. Az eset ugyanakkor kitűnően megvilágítja, mi a probléma a mobiltelefonos internettel; miközben a készülékek és a hálózat elvileg képesek kiszolgálni a rendes internethasználatot, valójában a technológiai kapacitás véges, az adatforgalom díjai pedig irreálisan magasak.

Kulcsszavak: tarifa mobilszolg HSDPA

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hibaanalízis mesterséges intelligenciával

Evidenciának tűnik, hogy kifizetődőbb elvégezni a megelőző karbantartásokat, mint megvárni, amíg beüt a baj és le kell állítani az egész gyártósort. De honnan tudjuk, hogy pontosan hol és milyen karbantartásra van szükség? A választ a mesterséges intelligencia adhatja meg. A karbantartási és szerviztevékenységek valódi igényeknek megfelelő ütemezését célzó Siemens Predictive Service Analyzer megoldással akár 30 százalékkal is növelhető egy gyártóüzem rendelkezésre állása.

2022. május 22. 16:18

5,4 billió dollárt is elérhetik idén a globális e-kereskedelemből származó bevételek

Amíg a nemzetközi kereskedelem 19 százaléka zajlik jelenleg elektronikus csatornákon, addig ez az arány hazánkban csak 10% körül van, így a piaci szereplők számára jelentős potenciál van a fejlődésre. - hangsúlyozta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország vezérigazgatója a hazai webshopok számára könnyedén elérhető határon túli piacok nyújtotta lehetőségekről tartott nyitó előadásában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő Future Trade konferencián. 

2022. május 22. 14:59

Négyszer annyian rendelnek házhoz a kedvenceknek

Ha online bevásárlásról van szó, már nemcsak magunkról, hanem a kisállatainkról is minél gyorsabban szeretnénk gondoskodni. Az állateledel-rendelések egyre népszerűbbek a foodpandán: a platformon keresztül egyre több üzleti partnertől lehet rendelni a kedvenceknek, a cég saját élelmiszerüzleteiben, a panda marketekben pedig megnégyszereződött az elmúlt évben az állatoknak vásárlók száma. 

2022. május 22. 13:31

Ezentúl a KKV-k is beléphetnek a podcast hirdetési piacra

A DisplayNOW hirdetési webshop egy éve jelent meg a hazai piacon, hogy a KKV-k számára kínáljon hazai hír- és tematikus weboldalakon egyszerűen megvásárolható márkamegjelenést, mely számukra korábban nehezen volt elérhető. A trendekre reagálva a DisplayNOW segítségével a tudatos KKV-k mostantól a podcast hallgatók egyre növekvő táborát is elérhetik, könnyen, akár médiavásárlási tapasztalat nélkül.

2022. május 22. 11:52

Év Gyára díjat nyert a Bridgestone Tatabánya

Év Gyára 2021 díjat nyert a Bridgestone Tatabánya a „Legjobb menedzsment folyamatok” kategóriában. A vállalat az elmúlt években számos elismeréssel gazdagodott, például elnyerte az Év beszállítója címet, a Családbarát Munkahely elismerést, Topolcsik Melinda, ügyvezető igazgató pedig a nagyvállalati szektorban harmadik helyezést ért el „Az év cégvezetője” versenyen.

2022. május 22. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24