A legtöbb SMS kínai, a legtöbb új mobil indiai

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 14. 09:39

A kínai mobiltelefon-használók 429 milliárd SMS-t küldtek 2006-ban, miközben Indiában növekedett legjobban a mobilhasználók köre: az ázsiai országban a tavalyi új felhasználók száma meghaladta az összes brit mobilhasználó számát.

Az Ofcom brit médiahatóság adatai alapján készült jelentés szerint a telekommunikációs szektorban a fejlődő területeken szinte mindenütt a mobiltelefonok állnak az élen, a szektor bevételeinek 53 százaléka ebből az ágazatból származik.

Indiában az új mobiltelefon-előfizetők száma a tavalyi évben 150 millióra duplázódott, és ez jelentős növekedésnek számít összehasonlítva Nagy-Britanniával, ahol összesen 70 millió mobiltelefon volt a hálózatban.

A rendkívüli adatok ellenére Indiában csak a lakosság 14 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, ami azt sugallja, hogy ezen a területen további növekedés várható.

Kínában összesen 429 milliárd SMS-t küldtek, ez előfizetőnként 967 üzenetet jelent és ez a szám meghaladja minden más ország átlagát.

A felügyeleti szerv a 873 milliárd fontos (306 ezer milliárd forintos) nemzetközi televízió, rádió és telekommunikációs szektor 2006-os növekedési tendenciáit elemezve jutott az iménti megállapításokra.

A kutatási eredményekből kiderült, hogy Nagy-Britanniában terjed a legjobban a digitális televíziózás, valamint a szigetországban a legnagyobb a digitális rádiók lefedettsége a vizsgált 12 ország: Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Írország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, Japán, Kanada és az Egyesült Államok közül.

Szélessávú internet-hozzáférés terén is a britek vezetnek, 2006 végéig a háztartások több mint fele csatlakozott a világhálóhoz, és ezzel elsőként, ha csak egy hajszállal is, de sikerül megelőznie az Egyesült Államokat.

Televíziózással a japán és az amerikai nézők töltötték a legtöbb időt, naponta átlagosan 4 és fél órát, miközben szintén az államokban terjed a legjobban a HDTV, a nagyfelbontású digitális televízió. 2006-ban az amerikai háztartások tíz százaléka rendelkezett a HDTV formátumú adások megjelenítésére képes eszközökkel.

Az internetalapú televíziózás (IPTV, Internet Protocol Television) mintegy másfél millió előfizetővel 2006-ban Franciaországban volt a legnépszerűbb.

Kulcsszavak: India mobiltelefon SMS Kína

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Vadonatúj, trendi színekben érkezik a megújult Nokia 2660 Flip

Húzd jobbra a valóságot a vadonatúj, Pop Pink és Lush Green színekben is elérhető Nokia 2660 Flippel. A már jól ismert, élénk színekben újragondolt készüléket a Z és Y generáció hirtelen megugró érdeklődése hívta életre, akik a saját mentális egészségük érdekében egyre többen választják a Flipet, hogy korlátozzák az okostelefonjuk képernyője előtt töltött idejüket.*

2023. június 2. 09:54

Mobiltelefonokon érkezik a bankolás jövője

A következő évtizedben az Y és a Z generáció válnak a bankok legfontosabb célcsoportjaivái, mivel várhatóan közel 70 billió dollárnyi vagyon száll rájuk szüleiktől. Mit jelent ez a bankszektor számára? Először is azt, hogy gyorsan kell digitalizálódnia. Az újabb generációk szülöttei számára a mobiltelefonok kiemelt fontossággal bírnak: gyors, kényelmes és könnyen navigálható hozzáférést szeretnének a szolgáltatásokhoz. Mivel az Y és a Z generáció közel fele online szeretne hozzájutni a szükséges információkhoz, a banki szolgáltatások iránti elvárásaik eltérnek a szüleikétől.

2023. május 31. 12:45

Mozgalom világít rá az élet láthatatlan szépségeire

A modern, pörgős, digitális világban könnyű szem elől téveszteni a kisebb, látszólag jelentéktelen pillanatokat, amik igazán varázslatossá teszik az életet. Ezek a momentumok csak úgy elsuhanhatnak mellettünk, ahogy feladatról feladatra zakatolunk hétköznapjainkban, már-már odatapadva a képernyőkhöz. Pedig ezekben a mulandó pillanatokban lelhető meg az élet esszenciája – azokban az apróságokban, amelyek szünetre és reflekcióra késztetnek, és amiknek köszönhetően igazán értékelhetjük a körülöttünk lévő világot. A HONOR Magic5 Pro azzal a céllal készült, hogy segítse az embereket az ilyen értékes, gyakran megfoghatatlan mozzanatok megörökítésében. Így ragadható meg a láthatatlan szépség.

2023. május 30. 14:00

Így kíméli szemünket a HONOR Magic5 Pro

Napjainkban a technológia kikerülhetetlen eleme a hétköznapoknak, így létfontosságú, hogy azzal is foglalkozzunk, hogy a digitalis eszközök milyen hatással vannak szemeinkre. A HONOR Magic5 Pro, a vállalat legújabb csúcskategóriás készüléke számos szemkímélő funkcióval óvja a felhasználók látását. 

2023. május 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39