Vásárlás kirakatból vagy polcról, kamerás Nokia mobillal

Milkovits Gábor, 2007. december 15. 20:30

A Nokia egy olyan mobiltelefon-prototípust fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a vásárló a kiválasztott terméket lefényképezve, majd képét az üzlet weboldalára elküldve praktikusan és gyorsan vásárolhasson mobiljával.

A megoldás lényege az az alkalmazás, amely a kamerás készülékkel készített fotó alapján azonosítja a kiválasztott terméket és így a böngészőn keresztül közvetlenül a megfelelő weboldalra, és azon belül is a megfelelő termékhez kalauzol. Az internetes vásárlás és a mobiltelefonos böngészés persze nem új dolgok, ugyanakkor az emberek teljesen természetes módon továbbra is szeretnek a valódi üzletekben nézelődni és vásárolni. Ilyenkor azonban könnyen előfordulhat, hogy túl hosszú a sor, éppen elfogyott az áhított áru, vagy a megcsodált kirakathoz tartozó bolt bezárt. Ezeknél segíthet a Nokia egyelőre névtelen telefonja és alkalmazása, amelyek a mobilóriás szerint „még a közeljövőben” megjelennek a piacon.

A finn székhelyű mobilgyártó egy olyan másik hasonló meglepetést is tartogat felhasználóinak, amely megkönnyítheti a Távol-Keletre látogató külföldiek dolgát. A szoftver a fenti telefonéhoz hasonló elven működik, csak éppen arra szolgál, hogy a készülék tulajdonosa a kínai és japán feliratokat lefényképezve megkapja azok angol nyelvű fordítását. A prototípus alkalmazás a Nokia állítása szerint jelen pillanatban 9000 kínai és 600 japán szót képes felismerni.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sikeresen átköltöztek a DIGIMobil ügyfelei a Vodafone hálózatára

2023. június 1-től a DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 ügyfelei a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatát használják, így az előfizetők jelentősen nagyobb, csaknem országos lefedettséget élvezhetnek – mindehhez a DIGI 2023. december 31-ig garantálja a korábbi előfizetésekben szereplő kedvező, 4 forint/perces tarifát. Az érintett ügyfeleknek nem kell kicserélniük SIM-kártyájukat az új hálózatra való átálláshoz, azonban az adatroaming bekapcsolására, illetve egyes készülékeken a manuális hálózatválasztásra is szükség lehet.

2023. június 8. 17:08

A QNAP továbbfejlesztette mobilos biztonsági mentési megoldását

A QNAP Systems, Inc. kiadta a Qfile Pro mobilalkalmazást iOS-hez, a már meglévő Qfile mobilalkalmazás továbbfejlesztett verzióját.

2023. június 8. 11:27

Exkluzív betekintést adnak három hősies hivatás munkájába a HUAWEI P60 Pro-val készített fényképek

Magyar fotográfusokkal együttműködve különleges mobilfotó-sorozattal mutatja be az éjszaka hétköznapi hőseinek életét a Huawei. A Huawei P60 Pro okostelefonnal készített képek exkluzív betekintést adnak három olyan hivatás – kutató-mentők, tűzoltók, polgárőrök – képviselőinek életébe, akik éjszakánként mások biztonságáért, nyugalmáért dolgoznak, akkor is készenlétben állva, amikor a többség az időt pihenéssel, alvással tölti. 

2023. június 7. 20:41

Divatfotózás a HONOR csúcskategóriás készülékével

A fotózás a kezdetektől fogva a divatipar elengedhetetlen része. A folyamatosan változó trendeket és stílusokat ugyanis meg kell örökíteni, elvégre meghatározzák az egyes korszakokat. A fotótechnológia fejlődése jelentős szerepet játszott a divatfotózás alakulásában is, exkluzív művészeti formából a személyes stílus médiumává alakítva azt. A HONOR Magic5 Pro egy forradalmi okostelefon, amely új szintre emeli a fotózást. Egy olyan eszköz a divatrajongók számára, amely ideális hogy, segítségével felfedezzék és kiaknázzák kreatív lehetőségeiket.

2023. június 7. 15:54

Korlátlan belföldi mobilinternetet kínál az új Mobilnet XXL díjcsomag

A megnövekedett adatigényekre reagálva megújítja hordozható eszközökhöz is használt, csak mobilinternetet biztosító SIM-kártyákhoz tartozó lakossági hordozható mobilinternet portfolióját a Vodafone Magyarország. A szolgáltató új díjcsomagja, a korlátlan belföldi adatkeretet kínáló Mobilnet XXL a Mobilnet Start+, a Mobilnet Medium+ és Mobilnet 150 GB csomagokat váltja. 

2023. június 4. 12:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39