Új online közösségi csereprogram tanárok számára

forrás Prim Online, 2007. december 18. 10:52

A SMART Technologies bejelentette a SMART Exchange csereprogramot, egy új online közösséget, amely a jövőben segíteni fogja az oktatókat világszerte, hogy információt osszanak meg egymással, kapcsolatba lépjenek és együttműködjenek nemzetközi kollégáikkal különböző témák kapcsán, a távolság és az időzónák teremtette akadályok nélkül.

A SMART Exchange többet nyújt a hagyományos szöveg alapú fórumoknál, a tagok számára hozzáférést biztosít egy rendezvénynaptárhoz, fotógalériához, és letölthető adatforrásokhoz. A közösségi oldal központi helyet teremt, ahol megoszthatóak a tanítási ötletek és a legjobb gyakorlatok, egyéni javaslatok továbbá lehetőség nyílik kapcsolatot teremteni a SMART szakértőivel. Számtalan lehetőséget, információt és adatforrást biztosít, amelynek segítségével a tanárok érdekfeszítő és interaktív tanulási környezetet teremthetnek.

A hálózat több tucat már létező SMART közösséget kapcsol össze, oktatókat, SMART használókat és az oktatás területén dolgozó szakértőket. A szolgáltatásokat és a forrásokat folyamatosan frissítik, így az újonnan csatlakozók biztosan a legújabb információhoz jutnak. A SMART Exchange program lehetővé teszi, hogy a tanárok folyamatosan informálódjanak az RSS különböző témákhoz kapcsolódó kutatásairól és a kulcsszavakról, amelyek segítenek megtalálni a keresett tartalmat. A közösségi oldal tagjai számára biztosított tagsági logó, személyes blogon és weboldalon is feltüntethető. A SMART Exchange program első alkalmazása angolul beszélő oktatók számára készült, de a vállalat 2008 tavaszára tervezi, hogy több nyelven is elérhetővé teszi a közösségi fórumot. A SMART Exchange a vállalat korábbi, Bulletin Board-ra keresztelt programját váltja fel. Az online közösség ingyenesen elérhető, az oktatók regisztrálhatnak a SMART Exchange csereprogramra, ha ellátogatnak az alábbi weboldalra: http://exchange.smarttech.com.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38