Megegyezett a HDD-licencekről a Hitachi és a Samsung

Milkovits Gábor, 2007. december 22. 09:07

A Hitachi és a Samsung megegyeztek arról, hogy ezentúl a dél-koreai vállalat licencdíjat fizet egyes a Hitachi által birtokolt merevlemez-szabványok alkalmazásáért, ugyanakkor kölcsönösen beszüntetik az emiatt támadt peres ügyeiket.

Az egész probléma onnan ered, hogy a Hitachi 2002-ben 2 milliárd dollárért megvásárolta az IBM merevlemezes üzletágát, amivel számos a termékekkel kapcsolatos szabvány tulajdonosává is vált. A cég 2006-ban perelte be a Samsung-ot amiatt, hogy szerinte a rivális vállalat jogtalanul alkalmaz az ő szellemi tulajdonát képező technológiákat merevlemezes meghajtóiban. A Samsung viszont idén márciusban kezdeményezett egy ezt cáfolni hivatott jogi eljárást. A mostani megegyezés egyúttal mindkét peres eljárás végét is jelenti.

A két társaság azt nem árulta el, hogy a Samsung pontosan mely szabványokért és mekkora összeget fog ezentúl fizetni. A dél-koreai székhelyű elektronikai óriás a hagyományos merevlemezek mellett flash SSD háttértárakat és hibrid adattároló eszközöket is gyárt.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elkelt a legrégebbi magyar ár-összehasonlító portál

Gazdát cserélt a hazai internet egyik legrégebbi szereplője, a depo.hu. A felvásárló Eazy Digital ügynökségnek komoly tervei vannak az online piactérrel. 

2022. január 25. 12:41

Legjobb nemzetközi munkáltatók között a HUAWEI magyarországi leányvállalata

A legjobb munkáltatóknak járó „TOP Employer 2022” elismerésben részesült a HUAWEI Technologies Hungary kiváló munkáltatói tevékenységéért. A multinacionális infokommunikációs cég magyarországi leányvállalata kiemelkedő eredményt ért el a többi között a tehetséggondozás és teljesítményértékelés terén. 

2022. január 24. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58