Megegyezett a HDD-licencekről a Hitachi és a Samsung

Milkovits Gábor, 2007. december 22. 09:07

A Hitachi és a Samsung megegyeztek arról, hogy ezentúl a dél-koreai vállalat licencdíjat fizet egyes a Hitachi által birtokolt merevlemez-szabványok alkalmazásáért, ugyanakkor kölcsönösen beszüntetik az emiatt támadt peres ügyeiket.

Az egész probléma onnan ered, hogy a Hitachi 2002-ben 2 milliárd dollárért megvásárolta az IBM merevlemezes üzletágát, amivel számos a termékekkel kapcsolatos szabvány tulajdonosává is vált. A cég 2006-ban perelte be a Samsung-ot amiatt, hogy szerinte a rivális vállalat jogtalanul alkalmaz az ő szellemi tulajdonát képező technológiákat merevlemezes meghajtóiban. A Samsung viszont idén márciusban kezdeményezett egy ezt cáfolni hivatott jogi eljárást. A mostani megegyezés egyúttal mindkét peres eljárás végét is jelenti.

A két társaság azt nem árulta el, hogy a Samsung pontosan mely szabványokért és mekkora összeget fog ezentúl fizetni. A dél-koreai székhelyű elektronikai óriás a hagyományos merevlemezek mellett flash SSD háttértárakat és hibrid adattároló eszközöket is gyárt.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható munkaadó elismerést kapott a hazai Continental Csoport

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) megbízható munkaadó elismerését nyerte el a hazai Continental Csoport. A hazánkban már több mint 30 éve jelen lévő, kilenc lokációban közel nyolcezer munkavállalót foglalkoztató cég tisztességes gazdasági és felelős munkáltatói szerepvállalásáról kapott visszaigazolást. 

2022. május 23. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20