Élelmiszerdiszkontban kapható az iPhone Ausztriában

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 27. 09:33

A Penny Market élelmiszerdiszkont áruházlánc forgalmazza Ausztriában az iPhone-t. Az Apple tiltakozik.

"A forradalmi mobiltelefon, az iPhone megérkezett! December 21-től Ön is megvásárolhatja a kijelölt Penny Market boltokban és az online áruházban. Az összes hálózaton működik" - hirdeti a cég honlapja. A filléres termékeket kínáló üzletekben 799 euróért (203 ezer forint) kapható a kártyafüggetlen okosmobil egyéves garanciával.

A gyártó engedélye nélkül: "Az Apple az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban mutatta be a készüléket. További terveket vállalatunk nem hozott nyilvánosságra és Franciaországon kívül sehol nem támogatja kártyafüggetlenített iPhone forgalmazását" - áll az ausztriai Apple-képviselet közleményében.

A készülékhez csak az amerikai céggel kizárólagos szerződésben álló mobilszolgáltatóval kötött előfizetéssel együtt lehet hozzájutni. Az Apple jutalékot kap minden egyes aktivált készülékért, a beszélgetésért és az adatforgalomért beszedett pénzből pedig részesedést.

A kivétel Franciaország, ahol az ilyenfajta árukapcsolás tilos, így a vásárló szabadon választhat szolgáltatót. A kártyafüggetlen iPhone ott olcsóbb, mint a Penny Marketnél, 749 euróba kerül.

Németországban a T-Mobile az Apple partnere. Az exkluzív szerződést a Vodafone megtámadta, de az első fokon eljáró bíróság elutasította a keresetet.

A Der Standard című bécsi lap szerint a Penny Market készülékei minden bizonnyal "szürkeimportból" származnak, és nem ez az első ilyen eset az országban. A Saturn elektronikai üzletlánc már novemberben árulta az első Apple-féle mobilt. 999 euró volt az ára, de osztrák SIM-kártyával nem lehetett használni, így aztán mindet vissza kellett vásárolni.

Kulcsszavak: Apple iPhone

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Minőségi mobilra vágyik a magyar, kedvezményes áron

A közelmúltban zajlott barcelonai Mobil Világkongresszuson számos készülékgyártó mutatott be új mobilokat: a csúcskészülékek bejelentése mellett jól kirajzolódó tendencia a középkategória erősödése. A Yettel adatai szerint a magyar mobilhasználók többsége is a középkategóriás, jó érték-arányú telefonokat részesíti előnyben, és kifejezetten keresik az akciókat. Most induló promóciójában a szolgáltató 0 forintért hazavihető HONOR X7a készülékkel támogatja, hogy a megbízható hálózat élményét ügyfelei megoszthassák egymással.

2023. március 23. 13:59

Az MVM NET és a CETIN közösen tesztelte az 5G-t

Az MVM NET Zrt. és a CETIN Hungary Zrt. városi környezetben és agrárgazdaságban tesztelte, hogyan lehet gazdaságosan 5G hálózatot kiépíteni és működtetni olyan helyszíneken, ahol ezt az 5G alapú alkalmazások elterjedése, illetve az adatforgalom növekedése szükségessé teszi. A független, integrált infrastruktúra-szolgáltatók a teszt tapasztalatai alapján megállapították: fenntarthatósági és gazdaságossági szempontok miatt sok esetben a hálózatot célszerű egyetlen szolgáltatónak kiépíteni és üzemeltetni, majd azon több operátor számára szolgáltatást nyújtani.

2023. március 22. 17:09

Minden, amit érdemes tudni a HONOR Magic5 széria kijelzőtechnológiájáról

A fejlett kijelzőtechnológiák terén végzett, átfogó kutatás és fejlesztés (K+F) figyelemre méltó eredménye a HONOR Magic5 sorozat, amely a Magic5 Lite és a Magic5 Pro készülékeket foglalja magába. Az innováció és a csúcstechnológia iránti rendíthetetlen elkötelezettségével a HONOR a Magic5 sorozatával ismét új mércét állított fel a mobiltelefonok kijelzőjének iparágában.

2023. március 21. 18:38

Nézz élőben Forma-1-et a Direct Now app-ban!

Sportosan indul a tavasz a Direct One-nál: igazi újdonsággal lepi meg előfizetőit a streaming- és tartalomszolgáltató. A március elején indult sporthub mindent összegyűjt egy helyre, amire egy sportrajongónak szüksége van. Így nemcsak a közelgő mérkőzések és futamok időpontjáról értesülhetünk, és a csapatok és játékosok fontos háttérinformációihoz férhetünk hozzá, de az NB1-es és Premier League meccsek, valamint a Forma-1-es futamok élő közvetítéseit is nézhetjük – mindezt egyetlen gombnyomással. 

2023. március 21. 12:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08