További húsz támogatóját veszítheti el a HD DVD-tábor

Genda Csongor Zoltán, 2008. január 9. 19:09

Az elmúlt napok igen csak bővelkedtek eseményekben az ez idáig befagyottnak hitt kéklézeres formátumfronton, hiszen a Warner után most a Paramount is azt fontolgatja, hogy Blu-rayre váltson. Ez azonban csak a kezdet, ugyanis más komoly támogatóit is elveszítheti a HD DVD-tábor.

A The Times című brit napilap hírül adta, hogy további 20 cég támogatását veszítheti el a HD DVD szabvány mögött álló érdekcsoport. A Warner Bross úgy döntött, hogy Blu-rayre vált, és elképzelhető, hogy a Paramount is erre a lépésre szánja el magát, ugyanis a haldokló formátumot támogató táborral kötött szerződésük erre lehetőséget ad. A The Times azonban tudni véli, hogy még további húsz cég iktatott be a szerződésbe egy olyan záradékot, amely biztosítja számukra a kihátrálást. Több japán médiavállalat, ám néhány hardvergyártó is kijelentette, fontolóra veszik, hogy érdemes-e ezentúl is hűnek maradniuk a HD DVD szabványhoz. A lap beszámolója szerint a Microsoft is kész nyitni a Blu-ray felé. Albert Penello, a redmondi szoftvervállalat konzolrészlegének marketingigazgatója a CES-en tartott beszédében elmondta, hogy nem zárják ki annak a lehetőségét sem, hogy az Xbox 360-as játékgéphez kihozzanak egy Blu-ray meghajtót is.

Ezek igencsak meglepő fordulatok, ám egyelőre nem lehet előre megjósolni, hogy a lavina milyen pusztítást fog véghezvinni a HD DVD-tábor háza tájékán, mindenesetre sokan annak halálát prognosztizálják.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magasabb szintű védelem a jövőbeni cyber-támadások ellen

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat Check Point Horizon néven jelentett be iparágvezető, a megelőzésre fókuszáló biztonsági műveleteket és szolgáltatásokat tartalmazó csomagot, mely kombinálja a proaktív MDR/MPR, XDR/XPR és Events menedzsment megoldásokat. Mindez egyetlen gombnyomással működtethető, illetve az iparág vezető elemzőinek, kutatóinak és innovatív MI technológiájának a támogatásával bír.

2022. szeptember 25. 15:10

Szimulátorból előzgethetők az igazi pályán köröző valódi autók

Kísérleti eszközök bevetésével hasznosulnak az 5G hálózat képességei a Digital Twin projektben. A nagy pontosságú helymeghatározásnak és gyors adattovábbításnak köszönhetően a versenypályán száguldó autók küzdelmébe online módon lehet bekapcsolódni. A fejlesztési munka egyik lehetséges eredményeként a jövőben akár egy Forma–1-es futam résztvevőivel is összemérhetik képességeiket az interneten keresztül a kanapépilóták. 

2022. szeptember 25. 13:31

Így digitalizálódnak a modern irodák

A digitális iroda felfelé ívelő szakaszát a Covid váltotta ki, ugyanis a hibrid munkavégzés digitalizáció nélkül már nem volt megvalósítható. De milyen eszközök szükségesek annak megvalósításához, hogy a munkafolyamatok ebben az új, megváltozott rendszerben is zavartalanul működjenek tovább? A kérdésre Herczog Gábor, a holland Legamaster vizuáltechnikai eszközök magyarországi forgalmazójának, a Stiefel Magyarország Kft.-nek az ügyvezető igazgatója adja meg a választ.

2022. szeptember 25. 11:53

2022. augusztus legveszélyesebb kártékony programjai

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta legújabb, 2022 augusztusára vonatkozó Global Threat Index elemzését. A jelentés szerint jelenleg a FormBook a leggyakrabban előforduló kártékony program, ezzel átvette a vezetést a január óta élen lévő Emotettől.

2022. szeptember 22. 13:39

Bővítette memóriakínálatát a Kingston FURY

A memóriatermékek és technológiai megoldások szegmensében globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. gaming divíziója, a Kingston FURY a Kingston FURY Beast DDR4 RGB memória Special Edition változatával bővítette kínálatát. Az új modulokat a fehér hűtőborda és a feltűnő RGB-világítás emeli ki a Kingston FURY termékcsaládból.

2022. szeptember 22. 11:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17