Három új digitális fényképezőgépet mutatott be a Kodak

Széles Csongor, 2008. január 10. 19:02

A CES 2008 rendezvényen a Kodak három új fényképezőgéppel állt a felhasználók elé.

A Kodak Easyshare V1273 3 inches érintőképernyője miatt érdemel figyelmet, amely nagymértékben leegyszerűsíti a fotózást, a visszajátszást és a képszerkesztést. A tulajdonságlistát a 12 megapixeles képérzékelő, a 3x optikai zoommal ellátott objektív teljesíti ki. Az M1033 vékony és stílusos váza egy 10 megapixeles képérzékelő, 3x zoomobjektív és egy 3 inch átmérőjű szélesvásznú LCD-t is rejteget. A Kodak szintén megújította a Z sorozatát is, a Z1085 IS 10 megapixeles képérzékelőt és 5x optikai zoomot kínál, ugyanakkor az optimalizált téma módok mellett a kézi beállításra is átválthat a kísérletezni vágyó fotós. A könnyű használhatóság égisze alatt megtervezett fényképezőgépet az optikai képstabilizátor egészíti ki.

Mindhárom fényképezőgép HD videót képes rögzíteni, a külön megrendelhető HDTV dokkoló egységnek köszönhetően pedig könnyedén összekapcsolhatjuk az otthonunkban található HDTV képernyőhöz, vagy a számítógéphez. Mindhárom fényképezőgép SD/SDHC memóriakártyára menti a felvételeket.

A most bemutatott modellek 2008 első félévében kerülnek a boltokba. A V sorozat irányára várhatólag 199,95-278,95 dollár körül mozog majd, a Z sorozatba tartozó fényképezőgépek 199,95-299,95 dolláros, az M szériás kompaktok pedig 129,95-199,95 dolláros árcédulával kerülnek majd forgalomba.

Az amerikai gyártó bemutatott egy mindenes nyomtatót is. A Kodak ESP 3 All-in-One nyomtató kiváló minőségben varázsolja papírra fényképeinket vagy bármilyen más dokumentumot is. A kecses tervezésnek és a kiváló minőség mellett a Fatial Retouch retusáló szoftvernek köszönhetően a kijavíthatjuk a fotónkon megörökített személy esetleges bőrhibáját, valamint kihangsúlyozhatjuk az arc jellegzetes vonásait - mindezt mindössze egy kattintással. Emellett a gyártó állítása szerint az elegáns nyomtató 50%-kal gazdaságosabb a kereskedelemben kapható versenytársakhoz képest.

A Kodak ESP 2 AiO nyomtató kereskedelmi ára 129,95 dollár lesz a tengeren túl.

Kulcsszavak: Kodak kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27