Nő a Vista elfogadottsága vállalati környezetben

Kiss Ádám Zoltán, 2008. január 20. 19:02

Az egyéni felhasználóknál sokszor óvatosabb amerikai vállalatok majd fele használja a szoftvert, vagy fontolgatja a Microsoft Vista telepítését.

A Microsoft mér nem is olyan új operációs rendszerének elfogadottságát jelentős mértékben növelheti, hogy az amerikai vállalkozások informatikai döntéshozóinak 48 százaléka vagy telepítette cégénél, vagy teszteli a Vistát. A CDW piackutató cég eddig három felmérést készített a témakörben, a mostani előtt egyet 2006 októberében, az operációs rendszer megjelenésének szempontjából meglehetősen korán, egyet pedig 2007 februárjában, majd egy éve. A februári adatokhoz képest a mostani 48 százalék jelentős, 19 százalékos növekedést jelent. A tényleges használók, vagy éppen az átállást levezénylő cégek száma 35 százalék, szemben a korábbi 12 százalékkal, ami majdnem háromszor jobb eredmény, ráadásul az átállások jó része is belátható időn belül befejeződik, körülbelül fel májusra lesz készen. Az adatok javulása mögött több tényező húzódhat meg, egyrészt elkészültek a Vista kiadásakor hiánycikknek számító hardverillesztő szoftverek, másrészt a külsős programok is megbízhatóan kompatibilissé váltak az operációs rendszerrel. További szempont, hogy az általában óvatos vállalati körök jellemzően megvárják az első átfogó frissítőcsomag megjelenését, vagy a megjelenés kitűzött időpontját, mivel annak telepítése után válik igazán nagykorúvá egy operációs rendszer. A CDW szerint az Office 2007 elfogadottsága is jelentősen javult, 2007 februárjához képest 6 százalékról 24 százalékra.

szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szakmai konferencián mutatkozik be a Quest IT felügyeleti szoftver

A díjnyertes Quest cég megoldásait mutatja be szakmai konferencián az amerikai szoftverház magyarországi képviseletét ellátó Ker-Soft Kft. szeptember 27-én 9 és 16 óra között a Larus étterem és Rendezvényközpontban.

2011. szeptember 24. 08:11

Dedikált e-könyv

Évek óta kísérleteznek az e-könyves világban a szerzői dedikálás megoldásával. Ez olyan terület, amelyben az e-könyv nem versenyezhetett a nyomtatott kiadványokkal. Egy kötet, benne az író saját kézírású ajánlása, nagy érték, nemzedékről nemzedékre megőrzik az ilyen becses darabot. Az elektronikus szöveg nem egy adott hordozóhoz köthető, hová is kerülne az autográf kézjegy? Nos, megvan a megoldás. A neve: Autograph Now.

2011. szeptember 18. 14:45

Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – szórakozás

A játékok, utazással, életmóddal, zenével és fényképezéssel kapcsolatos iPhone alkalmazások után most bemutatjuk a Time szerkesztői által legjobbnak ítélt szórakozáshoz kapcsolódó applikációkat. (http://href.hu/x/fzym)

2011. szeptember 9. 10:14

Ingyenes tanulmány a hatékony call center üzemeltetéséről

A várakozási idő előzetes bemondásával jelentősen csökkenthető a call centerbe betelefonáló ügyfelek frusztrációja, de ha a közölt időtartam hosszabb, mint 5 perc, akkor nagy valószínűséggel elveszítjük az ügyfelet - többek közt ez derült ki a call és contact centerek területén immáron 15 éves építési és üzemeltetési tapasztalattal rendelkező NET’54 Üzleti Kommunikáció nemrég megjelent ingyenes tanulmányából.

2011. szeptember 7. 13:14

Számítási felhővel, érzékelőkkel és okostelefonokkal az ízletes mandarinért

A Fujitsu Limited és a Sowakajuen Co. Ltd. bejelentették, hogy megkezdték az infokommunikációs technológia mandarintermesztésben történő használatának helyszíni tesztelését Japánban. A projekt célja a kiváló minőségű, ízletes Arida Mikan fajtájú mandarin termesztésének támogatása.

2011. augusztus 28. 04:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20