Új Blu-ray lemez a Verbatimtól

forrás Prim Online, 2008. január 30. 18:58

A 25 gigabájtos 4-szeres sebességgel írható Verbatim BD-R teleírása mindössze 23 percet vesz igénybe. A nagyobb teljesítményű BD-R lemez nemcsak nagy felbontású videók rögzítésére alkalmas, hanem egyéb adatrögzítésre, fotógyűjtemény archiválására is. A nyomtatható felületű új Verbatim BD-R februárban kerül a szaküzletek polcaira és 3149 forintba kerül majd.

A Verbatim új blu-ray lemeze a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően készül a Verbatim anyavállalata, a Mitsubishi Kagaku Media (MKM) optikai lemez gyárában Mizushimában, Japánban. A 4-szeres írási sebesség eléréséhez az MKM továbbfejlesztette az első generációs BD-R-ekhez kifejlesztett szabadalmát, a Metal Ablative Recording Layer (MABL) technológiát.

A lemez nyomtatható felülete könnyen személyessé tehető feliratokkal és tetszés szerinti motívumokkal. A nyomtatási felület a lemez közepétől számítva 40 és 118 mm között van.

A Verbatim BD-R 4x lemez egyedi szabadalmú, keményborítású felülete védelmet biztosít a karcolások, ujjlenyomatok és szennyeződések ellen, amelyek a mindennapi használat során jelentkezhetnek. „Ez a védőfelület elengedhetetlen a BD lemez esetében, ugyanis a BD adatréteg közel helyezkedik el a lemez felszínéhez, és nem védi olyan műanyag réteg, mint a DVD lemezt.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD DVD Verbatim

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17