"A száz legjobb munkahely 2008-ban" - hatodik a Cisco

forrás Prim Online, 2008. február 4. 17:08

A munka és a szabadidő egyensúlya, a versenyképes jövedelmek és jutalmak, a kommunikációban bevezetett újítások mind-mind hozzájárultak a Cisco előkelő helyezéséhez az amerikai Fortune magazin közelmúltban közzétett „A száz legjobb munkahely 2008-ban” rangsorában.

Az amerikai vállalatok összesített sorrendjében a Cisco a hatodik helyen áll, a kizárólag a nagyvállalatokat rangsoroló listán pedig a negyedik helyre lépett elő, és emellett megtalálható az „All-Star” listán is. Utóbbin azok a vállalatok szerepelnek, amelyek az első, 1998-as rangsorolás óta minden évben helyet kaptak a száz legjobb munkahely listáján. A Cisco az első helyen áll a távmunka-lehetőségek terén, és szintén az élre került a jövedelem, a jutalmak és a „legalacsonyabb munkahelyi elvándorlás” kategóriákban is. A rangsor összeállításában a Fortune magazinnal együttműködő Great Place To Work Institute szerint a „kiválasztott száz vállalat irányt mutat az üzleti világ többi szereplője számára”.

Az értékelési folyamat során az adott vállalat munkavállalóinak véleménye teszi ki a helyezés pontszámának kétharmadát. Négyszáz alkalmazottat választottak ki véletlenszerűen a felmérésben való részvételre.

Az idei felmérés számos témát ölelt fel: szerepelt benne a környezettudatos tevékenység, a vállalat társadalmi felelősségvállalása, az innovatív technológia (többek között a TelePresence virtuális tárgyaló), az új médiumok használata (blogok, videoblogok), a munkatársi juttatások köre és a vállalat HR-gyakorlata. Értékelésében a Fortune magazin kiemelte, hogy „a vállalat munkatársai elismerően nyilatkoztak John Chambers vezérigazgató új, On My Mind című blogjáról, ahol az alkalmazottak ötleteit, felvetéseit várja”.

A Fortune számos tényezőt vizsgál a rangsor felállítása során, többek között kiértékeli valamennyi cég vállalati elveit és kultúráját. A cégeket öt területen pontozzák: hitelesség, tisztelet, tisztesség, büszkeség és összetartás. A lista két atyja Robert Levering és Milton Moskowitz, akik 446 vállalat közel százezer alkalmazottját kérdezték meg a lista felállításához.

A résztvevő vállalatoknak a következő követelményeknek kellett megfelelniük:

  • Legalább 1000 teljes- vagy részmunkaidős munkatárssal kell rendelkezniük az Egyesült Államokban.
  • Legalább hét éve kell működniük a jelölési határidőig.
  • Nyíltkörűen kell működniük.


A teljes rangsor elérhető a www.fortune.com címen, illetve a Great Place to Work Institute honlapján.

Kulcsszavak: +céginfo Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kétszáz millió forint értékű külpiaci megbízást kapott tavaly a QUADRON

A tavalyi évben 200 millió forint értékben kötött szolgáltatási szerződést külföldön a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. A cég ezzel 2018-hoz képest megduplázta exportpiaci tevékenységének volumenét, a vállalkozás összárbevétele pedig megközelítette a 900 millió forintot, amely 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az IT-biztonsági tanácsadást nyújtó QUADRON Bahreinben, Kuvaitban, Ománban, Kenyában és Törökországban is jelen van, a cég jelenleg 10 külföldi ügyfelet szolgál ki és saját irodával is rendelkezik a Közel-Keleten. 

2020. január 29. 10:18

Magyar tehetségek az EIT Health radarján

Rekordot döntött 2019-ben az EIT Health tréning- és accelerator programjaiba bekapcsolódó közép-, kelet- és dél-európai résztvevők száma. A szervezet tréning-, mentorálási és finanszírozási programjai révén több mint 1500 tehetség és 50 start-up kapott segítséget a további fejlődéshez az innovációs szempontból feltörekvő térségből. Az EIT Health pán-európai versenyein magyar start-upok, például az InSimu Patient és a Sineko is a döntőbe jutottak, felhívva magukra európai befektetők figyelmét. 2020-ban még több lehetőséghez jutnak az egészségügyi ötletgazdák.

2020. január 28. 15:04

Újra Veres Mihály az EFISZ élén

Az EFISZ Elnöksége újabb három évre Veres Mihályt választotta az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) elnöki feladatainak ellátására.

2020. január 28. 13:36

Globális és hazai trendek a HR mérőeszközök piacán

A HR döntéseket támogató elemző eszközök globális piaca az elmúlt 10 évben lendületes fejlődésen ment keresztül. A Reports and Data előrejelzése alapján ez a szektor 2026-ra akár a 10.73 milliárd dollárt is elérheti. A Hogan Assessments – a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő és HR tanácsadó cégének európai igazgatója, Fehér Zsolt összegyűjtötte a fejlesztések globális és hazai trendjeit, kitekintéssel az amerikai, európai és magyar piacra. 

2020. január 28. 12:10

Az Ingenico megkezdte a hűségprogramok Apple Pay támogatásának integrálását

Az egyszerű és biztonságos fizetések piacvezető szolgáltatója, az Ingenico Group bejelentette, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában megkezdte a hűség- és kuponprogramok Apple Pay támogatásának integrációját a fizetési terminálokba. Az integráció révén az Ingenico termékeket használó bármilyen méretű kereskedő kihasználhatja a hűség-, jutalom- és ajándékkártya és egyéb hozzáadott értéket képviselő szolgáltatás gyors és kényelmes elérését az Apple Wallet-ben az iPhone készülékeken.

2020. január 28. 10:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás