"A száz legjobb munkahely 2008-ban" - hatodik a Cisco

forrás Prim Online, 2008. február 4. 17:08

A munka és a szabadidő egyensúlya, a versenyképes jövedelmek és jutalmak, a kommunikációban bevezetett újítások mind-mind hozzájárultak a Cisco előkelő helyezéséhez az amerikai Fortune magazin közelmúltban közzétett „A száz legjobb munkahely 2008-ban” rangsorában.

Az amerikai vállalatok összesített sorrendjében a Cisco a hatodik helyen áll, a kizárólag a nagyvállalatokat rangsoroló listán pedig a negyedik helyre lépett elő, és emellett megtalálható az „All-Star” listán is. Utóbbin azok a vállalatok szerepelnek, amelyek az első, 1998-as rangsorolás óta minden évben helyet kaptak a száz legjobb munkahely listáján. A Cisco az első helyen áll a távmunka-lehetőségek terén, és szintén az élre került a jövedelem, a jutalmak és a „legalacsonyabb munkahelyi elvándorlás” kategóriákban is. A rangsor összeállításában a Fortune magazinnal együttműködő Great Place To Work Institute szerint a „kiválasztott száz vállalat irányt mutat az üzleti világ többi szereplője számára”.

Az értékelési folyamat során az adott vállalat munkavállalóinak véleménye teszi ki a helyezés pontszámának kétharmadát. Négyszáz alkalmazottat választottak ki véletlenszerűen a felmérésben való részvételre.

Az idei felmérés számos témát ölelt fel: szerepelt benne a környezettudatos tevékenység, a vállalat társadalmi felelősségvállalása, az innovatív technológia (többek között a TelePresence virtuális tárgyaló), az új médiumok használata (blogok, videoblogok), a munkatársi juttatások köre és a vállalat HR-gyakorlata. Értékelésében a Fortune magazin kiemelte, hogy „a vállalat munkatársai elismerően nyilatkoztak John Chambers vezérigazgató új, On My Mind című blogjáról, ahol az alkalmazottak ötleteit, felvetéseit várja”.

A Fortune számos tényezőt vizsgál a rangsor felállítása során, többek között kiértékeli valamennyi cég vállalati elveit és kultúráját. A cégeket öt területen pontozzák: hitelesség, tisztelet, tisztesség, büszkeség és összetartás. A lista két atyja Robert Levering és Milton Moskowitz, akik 446 vállalat közel százezer alkalmazottját kérdezték meg a lista felállításához.

A résztvevő vállalatoknak a következő követelményeknek kellett megfelelniük:

  • Legalább 1000 teljes- vagy részmunkaidős munkatárssal kell rendelkezniük az Egyesült Államokban.
  • Legalább hét éve kell működniük a jelölési határidőig.
  • Nyíltkörűen kell működniük.


A teljes rangsor elérhető a www.fortune.com címen, illetve a Great Place to Work Institute honlapján.

Kulcsszavak: +céginfo Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ez már a huszadik Internet Hungary - talán ez lesz a legjátékosabb

Alig több, mint két hét múlva kezdődik a huszadik - jubileumi - Internet Hungary konferencia Siófokon a Hotel Azúrban, ahová a rendezők több mint 2500 résztvevőt várnak, hogy azután hét teremben két napon át több, mint 300 nagynevű előadó oszthassa meg tudását, tapasztalatait vagy akár - mint például Jordán Tamás színművész - játékkal kapcsolatos élményeit. Mert ez a konferencia (sok egyéb mellett) a játékról, játékosságról szól, amit az üzleti életben - kicsit szárazabban - gamification-nek neveznek.

2019. szeptember 14. 09:04

A DRAM gyártók TOP10-es listáját utcahosszal a Kingston vezeti

A TrendForce piackutató cég divíziójaként működő DRAMeXchange nemrég hozta nyilvánosságra top 10-es listáját 2018 legmeghatározóbb DRAM-szállítóiról, amelyen a Kingston Technology az első helyen szerepel 72,17 százalékos piaci részesedéssel. A vállalat így már 16. éve áll a rangsor élén. 

2019. szeptember 14. 08:18

IBM-mel gyorsítják a digitális transzformációt Délkelet-Európa vezető pénzintézetei

Egyre több délkelet-európai országban bővül az internetes bankolás lehetősége. A technológiai fejlődés, új szabályozások mind-mind hatással vannak a bankszektor digitalizációjára.

2019. szeptember 13. 15:18

Közös nyelv a robotok Bábelében

Jelentősen leegyszerűsíti az automatizálást az összes OnRobot End-of-Arm Tool (EOAT) által használt új, egységesített mechanikus és elektromos interfész, melynek platformja együttműködő robotok és könnyű ipari robotikai rendszerek teljes körével kompatibilis.

2019. szeptember 13. 14:21

Gamification a bankolásban

A digitális világ és a mobilizáció drámaian formálja át a bankrendszert: a gamification és az élményalapú platformokon történő tranzakcióké a jövő az elkövetkező 10 évben.

2019. szeptember 13. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás