"A száz legjobb munkahely 2008-ban" - hatodik a Cisco

forrás Prim Online, 2008. február 4. 17:08

A munka és a szabadidő egyensúlya, a versenyképes jövedelmek és jutalmak, a kommunikációban bevezetett újítások mind-mind hozzájárultak a Cisco előkelő helyezéséhez az amerikai Fortune magazin közelmúltban közzétett „A száz legjobb munkahely 2008-ban” rangsorában.

Az amerikai vállalatok összesített sorrendjében a Cisco a hatodik helyen áll, a kizárólag a nagyvállalatokat rangsoroló listán pedig a negyedik helyre lépett elő, és emellett megtalálható az „All-Star” listán is. Utóbbin azok a vállalatok szerepelnek, amelyek az első, 1998-as rangsorolás óta minden évben helyet kaptak a száz legjobb munkahely listáján. A Cisco az első helyen áll a távmunka-lehetőségek terén, és szintén az élre került a jövedelem, a jutalmak és a „legalacsonyabb munkahelyi elvándorlás” kategóriákban is. A rangsor összeállításában a Fortune magazinnal együttműködő Great Place To Work Institute szerint a „kiválasztott száz vállalat irányt mutat az üzleti világ többi szereplője számára”.

Az értékelési folyamat során az adott vállalat munkavállalóinak véleménye teszi ki a helyezés pontszámának kétharmadát. Négyszáz alkalmazottat választottak ki véletlenszerűen a felmérésben való részvételre.

Az idei felmérés számos témát ölelt fel: szerepelt benne a környezettudatos tevékenység, a vállalat társadalmi felelősségvállalása, az innovatív technológia (többek között a TelePresence virtuális tárgyaló), az új médiumok használata (blogok, videoblogok), a munkatársi juttatások köre és a vállalat HR-gyakorlata. Értékelésében a Fortune magazin kiemelte, hogy „a vállalat munkatársai elismerően nyilatkoztak John Chambers vezérigazgató új, On My Mind című blogjáról, ahol az alkalmazottak ötleteit, felvetéseit várja”.

A Fortune számos tényezőt vizsgál a rangsor felállítása során, többek között kiértékeli valamennyi cég vállalati elveit és kultúráját. A cégeket öt területen pontozzák: hitelesség, tisztelet, tisztesség, büszkeség és összetartás. A lista két atyja Robert Levering és Milton Moskowitz, akik 446 vállalat közel százezer alkalmazottját kérdezték meg a lista felállításához.

A résztvevő vállalatoknak a következő követelményeknek kellett megfelelniük:

  • Legalább 1000 teljes- vagy részmunkaidős munkatárssal kell rendelkezniük az Egyesült Államokban.
  • Legalább hét éve kell működniük a jelölési határidőig.
  • Nyíltkörűen kell működniük.


A teljes rangsor elérhető a www.fortune.com címen, illetve a Great Place to Work Institute honlapján.

Kulcsszavak: +céginfo Cisco

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átlagosan háromezerért taxiznak a budapestiek

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is - derül ki a Főtaxi megbízásából készített kutatásból. Az elvárásoknak megfelelően új, hasznos funkciókkal bővült a taxitársaság applikációja, így akár már közvetlenül is felhívhatjuk a sofőrt az alkalmazáson keresztül, ha nem találjuk az autót.

2019. augusztus 18. 12:11

Pályázati felhívás kisiskolásoknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), az MKB Bank Nyrt. (MKB), a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019/2020-as tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére.

2019. augusztus 18. 10:14

Az LG és a LUMI izgalmas jövőképet mutat be a 2019-es IFA-n

Szándéknyilatkozatot írt alá az LG Electronics (LG) és az IoT- és okosotthon-megoldásokat kínáló LUMI United Technology. A két vállalat célja egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely az eszközök alapszintű irányításán túlmutatva még teljesebb otthoni IoT-környezetet biztosít a felhasználók számára. Az együttműködés olyan intelligens szenzorokat alkalmazó innovációk kifejlesztésére fókuszál majd, amelyek képesek észlelni a beltéri környezet jellemzőit, például a páratartalom és a hőmérséklet változását vagy az ajtók mozgását.

2019. augusztus 17. 09:36

Bemutatta legújabb felhasználói felületét a Huawei

A Huawei nemzetközi Fejlesztői Kongresszusa keretében bemutatta legújabb, sajátfejlesztésű rendszerfelületét. Az EMUI 10 minden eddiginél több eszközt és alkalmazást biztosít a felhasználók számára, köztük a forradalmi osztott technológiát, amellyel a készüléktulajdonosok HD minőségben, egyszerre több videóhívást is folytathatnak. Az új felület a hívások fejlesztése mellett a fájlmegosztás és a biztonság terén is előrelépést jelent. Az Huawei EMUI jelenleg a világ 216 országában van jelen, 77 nyelvet támogat, felhasználóinak száma pedig eléri az ötszáz milliót. Az EMUI 10 várhatóan a Mate széria legújabb készülékein debütál majd.

2019. augusztus 16. 13:38

Több kategóriában bizonyultak legjobbnak a Sony termékei a 2019-es EISA Awards-on

A Sony bejelentette, hogy termékei hét kategóriában értek el első helyezést az Expert Imaging and Sound Association díjátadóján. A hét díj rekordnak számít a Sony történelmében, és idén először győzött a márka a Photo Innovation kategóriában. 29 ország 55 nevezéséről az EISA nemzetközileg elismert szakértőiből álló zsűrije döntött, ezért megtisztelő a Sony számára, hogy az elektronikai iparban megalkotott technológiai megoldásai ilyen sikereket értek el.

2019. augusztus 16. 11:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás