A Google nem nézi jó szemmel a Microsoft-Yahoo fúziót

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 4. 19:05

A Microsoft múlt pénteken vételi ajánlatot tett a Yahoo-ra, amely cég vezetősége nem zárkózik el az akvizíciótól. A Google azonban veszélyesnek ítéli a két óriás egyesülését.

Annak idején amikor a Google bejelentette, hogy megveszi a DoubleClick online hirdetéskiszolgálót, a Microsoft és még több más IT-konszern nemtetszésének adott hangot a fúzióval kapcsolatban, és alapos kivizsgálásra szólították fel az illetékes versenyhivatalokat, mondván, hogy a keresőóriás a felvásárlás révén monopolhelyzetbe kerülhet az internetes reklámpiacon. Most a Google is visszavág, és a vállalat vezető jogásza, David Drummond kijelentette, hogy álláspontjuk szerint itt nem csupán két cég egyesüléséről van szó, itt a tét már az internet szabadsága. Drummond úgy véli, hogy a Microsoft a PC-szektorban alkalmazott, a monopolhelyzet megszerzéséhez szükséges illegális praktikáit ki akarja terjeszteni a világhálóra is, és akárcsak az operációs rendszerek piacán, itt is egyeduralomra tör. A Google szerint a két vállalat egyesülése esetén a Microsoft megszerezné az IM és e-mail piac legnagyobb részét, és más webes szolgáltatások területén is óriási előnyre tenne szert, ez pedig már veszélyeztetné az internet szabadságát.

Kulcsszavak: Microsoft Yahoo Google

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Meghosszabbítja stratégiai együttműködését a Siemens és a BME

Partnerségük 21. évébe lépve a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tovább bővíti együttműködését: az 5 évre meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozik. A megállapodás ünnepélyes aláírásakor ezen vállalatok vezetői is megosztották a partnerséggel kapcsolatos terveiket és céljaikat.

2019. szeptember 18. 09:31

Új nemzetközi informatikai cég a hazai piacon

A magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutionst, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik, és a vállalkozások a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

2019. szeptember 18. 08:19

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás