Az Nvidia bekebelezi a fizikai gyorsítócsipeket fejlesztő Ageiát

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 5. 21:22

Az Nvidia képviselői a tegnapi napon bejelentették, hogy vállalatuk felvásárolja a PhysX-technológiájáról ismert Ageia nevű céget.

Az Ageia három évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, annak PhysX névre keresztelt fizikai gyorsítókártyái azonban nem arattak nagy sikert a fogyasztók és a játékfejlesztők körében. A megoldás lényege, hogy a PPU (fizikai feldolgozóegység) elvégzi a fizikai modellezést, s így tehermentesíti a központi processzort. Ennek segítségével élethűbbé válik a játékokban a folyadékok és karakterek animációja, valamint valóságosabbak lesznek a mozgásszimulációk. Jelenleg még csupán kevés PhysX-támogatással rendelkező game van a piacon, azonban ez a jövőben minden bizonnyal meg fog változni, hiszen az Ageia csipjei ezután megjelennek majd az Nvidia kártyáiban, amely vállalat latba veti befolyását a játékszoftvereket fejlesztő cégeknél, hogy azok ezentúl éljenek a PhysX nyújtotta lehetőségekkel.

A felek a vételárra vonatkozó információkkal nem szolgáltak. 

Kulcsszavak: +céginfo nVidia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az intelligens vállalat – konferencia

Hogyan építi be a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary a digitalizációt a vállalati működésbe? És hogyan teszi ugyanezt a Mogyi?

2019. augusztus 22. 17:11

Újabb két magyar startup került az európai egészségügyi innováció élvonalába

Két magyar team, az orvosi oktatóalkalmazást fejlesztő InSimu Patient és a nemzetközi teleradiológiát forradalmasító Sineko is elnyert 25 000 eurót az immáron harmadik éve megrendezésre kerülő EIT Health InnoStars Awards startupversenyen. 

2019. augusztus 22. 14:42

Olasz sztárépítész páros készített installációt az LG standjára a 2019-es IFA-n

A 2019-es, berlini IFA szakkiállításon mutatkozik be az LG és a nemzetközi építészeti vállalat, a Studio Fuksas egyedülálló, közös installációja. 

2019. augusztus 22. 11:37

Egy tajvani lakásból indult, óriásvállalat lett

A Zyxel tegnap ünnepelte fennállásának 30. évét, melyre különleges eseményekkel készül a tajvani hálózati kommunikációs eszközöket gyártó vállalat. Az ünneplésben, amit a „Go 30, Beyond Possibility” név alatt rendeznek, minden Unizyx alkalmazott részt vesz, termék promóciók illetve közösségi média kampányok indulnak el a világ minden táján.

2019. augusztus 22. 10:21

Elindult a 2019-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Már Early Bird kedvezménnyel lehet jelentkezni Magyarország legismertebb online marketingkommunikációs pályázatára. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat idén 18. alkalommal hirdeti ki a digitális megmérettetést, amelyre a szakmai zsűri az idei legfrissebb honlapokat, valamint a legjobb digitális megoldásokat is várja. Indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

2019. augusztus 22. 09:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás