41 millió eurót követel a Nokiától egy német szövetségi tartomány

Milkovits Gábor, 2008. február 6. 20:30

Észak Rajna-Vesztfália tartományi kormánya visszaköveteli a Nokiától azt a 43,1 millió eurós támogatást, amit a mobilgyártó most bezárásra ítélt Bochum-i gyárának fejlesztésére adott évekkel ezelőtt a cégnek.

A követelés csak a legutóbbi fejleménye annak az országos méretű felháborodásnak, ami a Nokia németországi gyárának bezárását, illetve a termelés Romániába és kisebb részben Magyarországra költöztetésének hírét kíséri. A finn vállalat döntése ugyanakkor mindennek ellenére meglehetősen szilárdnak tűnik, már csak azért is, mert az új romániai üzemben a munkabérek és a járulékos költségek alig tizedét fogják kitenni a Bochum-i gyárban erre költött összegnek.

Ami a tartományi követelést illeti, a helyi kormány szerint annak alapja az az általuk 41,3 millió euróra kalkulált támogatás, amit 7-8 évvel ezelőtt arra fordítottak, hogy egy korábbi televízió-gyárat mobiltelefonok gyártására alkalmas üzemmé alakítsanak. Arja Suominen, a Nokia szóvivője ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy a cég éppen, hogy túllépte a támogatási megállapodásban lefektetett feltételeket, amikor összesen 350 millió eurót ruházott be a helyszínen és 2001 óta átlagosan 3200 főnek adott munkát folyamatosan, egy időben. Amúgy az összeg aligha vágná a földhöz a felfelé ívelő periódusában lévő finn mobilóriást, amely csak az utolsó negyedévben 1.7 milliárd euró nyereségre tett szert.

Kulcsszavak: +céginfo Nokia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így vásárolunk iskolakezdéskor

Iskolakezdési időszakban felpörög a kereskedelem, mindenhol megnő a tanévre szükséges eszközök iránti kereslet és ezzel együtt az árak is.* Tavaly augusztusban a KSH adatai szerint kismértékben nőttek a fogyasztói árak, majd szeptemberben jelentősen emelkedtek. 

2019. augusztus 20. 12:55

Átlagosan háromezerért taxiznak a budapestiek

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is - derül ki a Főtaxi megbízásából készített kutatásból. Az elvárásoknak megfelelően új, hasznos funkciókkal bővült a taxitársaság applikációja, így akár már közvetlenül is felhívhatjuk a sofőrt az alkalmazáson keresztül, ha nem találjuk az autót.

2019. augusztus 18. 12:11

Pályázati felhívás kisiskolásoknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), az MKB Bank Nyrt. (MKB), a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019/2020-as tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére.

2019. augusztus 18. 10:14

Az LG és a LUMI izgalmas jövőképet mutat be a 2019-es IFA-n

Szándéknyilatkozatot írt alá az LG Electronics (LG) és az IoT- és okosotthon-megoldásokat kínáló LUMI United Technology. A két vállalat célja egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely az eszközök alapszintű irányításán túlmutatva még teljesebb otthoni IoT-környezetet biztosít a felhasználók számára. Az együttműködés olyan intelligens szenzorokat alkalmazó innovációk kifejlesztésére fókuszál majd, amelyek képesek észlelni a beltéri környezet jellemzőit, például a páratartalom és a hőmérséklet változását vagy az ajtók mozgását.

2019. augusztus 17. 09:36

Bemutatta legújabb felhasználói felületét a Huawei

A Huawei nemzetközi Fejlesztői Kongresszusa keretében bemutatta legújabb, sajátfejlesztésű rendszerfelületét. Az EMUI 10 minden eddiginél több eszközt és alkalmazást biztosít a felhasználók számára, köztük a forradalmi osztott technológiát, amellyel a készüléktulajdonosok HD minőségben, egyszerre több videóhívást is folytathatnak. Az új felület a hívások fejlesztése mellett a fájlmegosztás és a biztonság terén is előrelépést jelent. Az Huawei EMUI jelenleg a világ 216 országában van jelen, 77 nyelvet támogat, felhasználóinak száma pedig eléri az ötszáz milliót. Az EMUI 10 várhatóan a Mate széria legújabb készülékein debütál majd.

2019. augusztus 16. 13:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás