A Yahoo elkerülné a Microsoft általi felvásárlást - Google-segítséggel?

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 7. 18:47

A Yahoo vezetősége nem szívesen hajolna meg a Microsoft előtt, s ha tehetik, akkor visszautasítják a redmondi konszern ajánlatát.

A Microsoft múlt hét végén jelentette be hivatalosan is, hogy felvásárolnák a keresőpiac második legnagyobb szereplőjét, a Yahoo-t, a vállalatért 45 milliárd dollárt kínáltak részvényekben és készpénzben. Az internetes cég időt kért, hogy megfontolt döntést hozhasson, tehát nem utasították el az ajánlatot, ám igent sem mondtak arra. Jerry Yang, a Yahoo Inc. vezérigazgatójának egyik, a kollégáinak címzett levelében azonban az olvasható, hogy más alternatívákat is meg kell vizsgálniuk, hogy el tudják kerülni a szoftveróriás általi felvásárlást. "Az elmúlt napokban világossá vált számomra, hogy cégünk milyen sokat is jelent az embereknek" - írja az internetes cég első embere.

A napokban meglepő fordulatot vettek az események, amikor a Google kijelentette, hogy ellenzik a két vállalat fúzióját, annak elkerülése érdekében pedig hajlandóak volnának a Yahoo segítségére sietni. Az elképzelhetetlen, hogy a keresőóriás is ajánlatot tegyen a kisebbik konkurensre, ugyanis a versenyhivatalok nem engedélyeznék kettejük összeolvadását, ám a Google megpróbálná más módon támogatni a Yahoot, azaz vagy anyagi segítséget nyújtana, vagy kötne egy rendkívül előnyös reklámszerződést a Yahooval.  

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így vásárolunk iskolakezdéskor

Iskolakezdési időszakban felpörög a kereskedelem, mindenhol megnő a tanévre szükséges eszközök iránti kereslet és ezzel együtt az árak is.* Tavaly augusztusban a KSH adatai szerint kismértékben nőttek a fogyasztói árak, majd szeptemberben jelentősen emelkedtek. 

2019. augusztus 20. 12:55

Átlagosan háromezerért taxiznak a budapestiek

Ugyan még mindig inkább telefonon rendelnek taxit a fővárosiak, de egyre többen használnak valamilyen taxirendelő mobilalkalmazást is - derül ki a Főtaxi megbízásából készített kutatásból. Az elvárásoknak megfelelően új, hasznos funkciókkal bővült a taxitársaság applikációja, így akár már közvetlenül is felhívhatjuk a sofőrt az alkalmazáson keresztül, ha nem találjuk az autót.

2019. augusztus 18. 12:11

Pályázati felhívás kisiskolásoknak

A Magyar Nemzeti Bank (MNB), az MKB Bank Nyrt. (MKB), a Waberer's International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2019/2020-as tanévre az általános iskola 2-3. osztályos tanulói részére.

2019. augusztus 18. 10:14

Az LG és a LUMI izgalmas jövőképet mutat be a 2019-es IFA-n

Szándéknyilatkozatot írt alá az LG Electronics (LG) és az IoT- és okosotthon-megoldásokat kínáló LUMI United Technology. A két vállalat célja egy olyan ökoszisztéma létrehozása, amely az eszközök alapszintű irányításán túlmutatva még teljesebb otthoni IoT-környezetet biztosít a felhasználók számára. Az együttműködés olyan intelligens szenzorokat alkalmazó innovációk kifejlesztésére fókuszál majd, amelyek képesek észlelni a beltéri környezet jellemzőit, például a páratartalom és a hőmérséklet változását vagy az ajtók mozgását.

2019. augusztus 17. 09:36

Bemutatta legújabb felhasználói felületét a Huawei

A Huawei nemzetközi Fejlesztői Kongresszusa keretében bemutatta legújabb, sajátfejlesztésű rendszerfelületét. Az EMUI 10 minden eddiginél több eszközt és alkalmazást biztosít a felhasználók számára, köztük a forradalmi osztott technológiát, amellyel a készüléktulajdonosok HD minőségben, egyszerre több videóhívást is folytathatnak. Az új felület a hívások fejlesztése mellett a fájlmegosztás és a biztonság terén is előrelépést jelent. Az Huawei EMUI jelenleg a világ 216 országában van jelen, 77 nyelvet támogat, felhasználóinak száma pedig eléri az ötszáz milliót. Az EMUI 10 várhatóan a Mate széria legújabb készülékein debütál majd.

2019. augusztus 16. 13:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás