A Vodafone is csökkenti az adatátvitel roamingdíját

MTI Sajtóadatbank, 2008. február 11. 08:56

A brit Vodafone is csatlakozik azokhoz a mobilszolgáltatókhoz, amelyek csökkentik az adatátviteli roamingdíjat Európában.

Az árbevételét tekintve a világ legnagyobb mobilszolgáltatója pénteken közölte, hogy június 1-jétől átlagosan 45 százalékig terjedő mértékben csökkenti a mobiltelefonnal való külföldi internetezés díját. Korábban Viviane Reding, az Európai Bizottság információs társadalomért és médiaügyekért felelős biztosa kijelentette, hogy az unió nyárig ad haladékot a szolgáltatóknak arra, hogy a jelenleg extrém magas adatroaming-tarifákat mérsékeljék.

Válaszként a napokban az amerikai Hutchison Whampoa érdekeltségi körébe tartozó 3 Group mobilszolgáltató, a holland KPN Base nevű cége, valamint a német E-Plus jelentett be csökkentést, és a spanyol Telefonicához tartozó O2 is jelezte, hogy 40 százalékkal tervezi leszállítani a díjakat.

A magyar mobilelőfizetők számára az adatroaming külföldön többszörte drágább, mint Magyarországon: a telekommunikációs tanácsadással foglalkozó SciamuS Kft. korábbi tájékoztatása szerint akár 37.500 forintot is kifizethet egy magyar mobilelőfizető egy egyperces külföldi internetezésért. A társaság sok ügyfele panaszkodik arra, hogy több százezer forintos adatszámlát kap, miután Európában internetezett. A csúcstartó egy olyan ügyfelük, aki Skandináviában internetezett, ő nettó 900 ezer forintos számlát kapott az adat roaming után.

Kulcsszavak: roaming mobilszolg Vodafone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38