XAPT üzleti sikere Kanadában

forrás Prim Online, 2008. február 11. 14:51

Az XAPT Hungary kötötte a Microsoft legnagyobb Dynamics ERP üzletét. Kanada egyik legnagyobb gumiabroncs kereskedelmi és gyorsszervíz hálózata, az Edmontoni székhelyű Fountain Tire az XAPT-ot és annak iparági megoldását választotta Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszerének megvalósítására. A magyar cég sikeréhez hozzájárult a szintén gumiabroncs kereskedő magyar MARSO Kft. számára fejlesztett és bevezetett rendszer sikere. Az Edmontoni székhelyű, Kanadában 140 telephellyel rendelkező vállalkozás alapos kiválasztási folyamat eredményeként döntött az XAPT megoldása és a Dynamics AX mellett.

Az 1956-ban alapított, Edmontoni székhelyű, jelentős hagyományokkal rendelkező Fountain Tire személyautók, kisteherautók, mezőgazdasági és bányagépek gumiabroncsainak kereskedelmével és szervizével, valamint gépjármű gyorsszerviz szolgáltatásokkal foglalkozik. A cég a GoodYear Canada 49%-os tulajdonában van és Kanada szerte 140 telephellyel rendelkezik, dolgozói létszáma több mint 2500. Árbevétele meghaladja a 800 millió dollárt. A következő három évben a telephelyeinek és árbevételének megduplázását tervezi.

Az integrált vállalatirányítási rendszer kiválasztására a Fountain Tire pályázatot írt ki, amelyre 13 helyi szállítót és az XAPT Hungary-t hívta meg. A nagyszabású tenderen az XAPT, a Microsoft, és a Deloitte együtt dolgozott. A versenyben a Microsoft Dynamics AX és XAPT nagy multú, neves kanadai versenytársaival szemben nyert, mert a Dynamics AX biztosítja azt a rugalmasságot, amivel a rendszer a cég hosszú évek óta jól működő, versenyelőnyt biztosító folyamataihoz igazítható és támogatja a cég nagyarányú növekedési terveit, amely szerint telephelyeinek számát néhány éven belül 300-ra bővítik. Az XAPT megoldása a Microsoft Dynamics AX rendszert kiegészítve a gumiabroncs kereskedelem és szerviz üzleti területek lefedésére készült. A több millió dollár értékű projekt egy fázisban valósul meg, több mint 600 egyidejű felhasználó dolgozik majd a rendszerrel 140 telephelyen. Az XAPT megoldása a Dynamics AX fejlesztéseken kívül tartalmaz egy Agile Point alapú integrált üzleti folymatmenedzsment megoldást is a munkafolyamatok egységes, jelenleginél hatékonyabb támogatása céljából. A rendszert az XAPT Hungary szakemberei vezetik be, a Deloitte végzi a projekt menedzsmentet, a Hewlett Packard szállítja a hardvert és az infrastruktúra kialakítását.

Az XAPT Magyarországon 2004-ben vezetett be integrált rendszert a gumiabroncs kereskedelemmel és szervizelésével foglalkozó MARSO Kft-nél. Az XAPT iparági tapasztalatát a MARSO üzleti logikájával ötvözve - a Micrsosoft globális stratégiájával egyezően - egy új iparági szoftvermegoldást és modellt fejlesztett ki. Az iparági megoldás és annak bevezetése referenciaként szolgált a Fountain Tire pályázaton, így ez is hozzájárult a kanadai sikerhez.

Fountain Tire http://www.fountaintire.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Forradalmi áttörést ért el az ElevenEs akkumulátorcella fejlesztésben

Európa első és legnagyobb, teljes mértékben piaci felhasználásra alkalmas LFP (lítium-vasfoszfát) akkumulátorcelláját az ElevenEs alkotta meg, az akkumulátorcellák fejlesztésének úttörőjeként. A legelső darabok 2023 első negyedévében jutnak majd el az ügyfelekhez tesztelés céljából. A vállalat bejelentette, hogy az EDGE névre keresztelt akkumulátorcelláját az EIT InnoEnergy éves rendezvényén, a The Business Booster keretein belül fogja bemutatni, amelyet idén szeptember 28-án, illetve 29-én Lisszabonban rendeznek meg.

2022. szeptember 27. 19:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38