A Yahoo esetleg az AOL-lal védekezik a Microsoft ellen

MTI Sajtóadatbank, 2008. február 12. 08:35

AYahoo internetes szolgáltató esetleg a Time Warner médiaóriáshoz tartozó szolgáltató vállalkozással, az AOL-lal szövetkezik, hogy kivédje a Microsoft ellenséges bekebelezési próbálkozásait - írja a Times brit lap hétfői számában. Korábban is fontolgattak fúziót, csak az árakban nem tudtak megegyezni - írja a lap.

A Yahoo már önvédelemért a Google vezető netes keresővállalkozás felé is kacsintott, de esetleg a Disney médiabirodalommal is szövetkezik - véli a sajtó. Az internetes szolgáltató a hét végén jelezte: kereken visszautasítja a Microsoft ajánlatát, amelyet az a múlt héten tett, több mint 42 milliárd dollár értékben.

Az amerikai Wall Street Journal című lap a hét végén jelentette: a Yahoo igazgató tanácsa úgy értékelte, hogy a Microsoft a részvényenként 31 dolláros ajánlatával erősen alulértékelte a Yahoo-t. Az ajánlat továbbá nem veszi figyelembe azokat a veszélyeket, amelyek a csoportra leselkednek abban az esetben, ha elkötelezi magát a szövetségkötésre, majd azt a hatóságok meghiúsítják.

Csütörtökön a Yahoo vezetője azt a tájékoztatást küldte munkatársainak, hogy a Yahoo mindenképpen megakadályozza a Microsoft felvásárlási akcióját, a vezetés keresi a módokat, hogyan védje meg a céget a bekebelezéstől.

Kulcsszavak: +céginfo AOL Microsoft Yahoo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás