Új elnök-vezérigazgató a Canon Europe élén

forrás Prim Online, 2008. február 12. 12:09

A Canon a új elnök-vezérigazgatót nevezett ki európai központjának élére Ryoichi Bamba személyében. Bamba február 1-jétől vette át az elnök-vezérigazgatói feladatokat a poszton korábban 7 évig irányító Hajime Tsuruoka-tól.

Ryoichi Bamba a Canon Amerikai Egyesült Államokbeli leányvállalatától érkezett, ahol ügyvezető alelnökként, valamint a Képalkotási Rendszerek Csoportjának általános igazgatójaként a Canon irodai megoldásainak termékcsoport marketing aktivitásait felügyelte. Új pozíciójában a nemzetközi piacon szerzett tapasztalatára építve arra törekszik, hogy elősegítse a Canon Europe folyamatos növekedését az összes üzleti szektorban, valamennyi piacon.  A Canon Europe 2007-ben a régiók között rekord szintű eredményeket ért el az eladás és a profit tekintetében, amivel a legnagyobb mértékben járult hozzá a Canon Inc. vállalatcsoport bevételeihez.

Ryoichi Bamba karrierjének a Canon vállalatnál eltöltött 36 évet felölelő sikeres időszaka alatt több éven keresztül dolgozott együtt Hajime Tsuruoka-val Tokióban és Európában. Korábban a Canon Europe-nál termékmarketing területen tevékenykedett, majd a Canon Italy leányvállalatnál igazgatóként és általános ügyvezetőként az irodai berendezések üzletágért felelt. Az utóbbi időkben az Egyesült Államokban rekordszámú fénymásoló készülék eladása fűződik a nevéhez, a legnagyobb piaci részesedést érve el ezzel a globális Canon csoport régiói között a területen.

Ryoichi Bamba helyére a Canon USA ügyvezető alelnökeként, valamint a Képalkotási Rendszerek Csoport általános igazgatójaként Tamotsu Nakamura kerül, aki eddig a Canon Canada ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.

Kulcsszavak: +céginfo CIO Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38