Mobilcéget vesz a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. február 12. 18:27

A Microsoft az eddigi találgatások után valóban megjelenik a mobiltelefonos piacon, ugyanis megvásárolni szándékozik a leginkább a T-Mobile által forgalmazott Sidekick készülékeiről ismert Danger nevű céget.

A lépés egyértelműen a Google Android-dal szembeni kihívásnak tűnik, hiszen a Danger-rel a Microsoft is leginkább egy design-t és egy szoftverplatformot vásárol, amelynek fő előnye a webes alkalmazások kényelmes és hatékony kihasználása. Márpedig ez áll a Google Android platformjának középpontjában is, emellett pedig maga a Redmond-i konszern is azzal indokolta a vételi szándékot, hogy azáltal ügyfeleket nyerhet saját mobil internetes alkalmazásaihoz. További érdekes párhuzam, hogy a Danger alapítója az az Andy Rubin volt, aki a céget elhagyva most a Google-nál vezeti az Android-dal kapcsolatos munkát.

Scott Horn a Microsoft részéről a hírrel kapcsolatban elmondta, hogy a Danger a vétel után is folytatná a Sidekick fejlesztéseket, ugyanakkor igyekezni fognak azon, hogy közelítsék egymáshoz a Sidekick-et és a Windows Mobile-t, mind az operációs rendszerek, mind pedig a fizikai részlegek tekintetében. Készülékre vonatkozó konkrét elképzelést viszont egyelőre nem közölt.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás