Többszabványos rádió bázisállomások az Ericssontól

forrás Prim Online, 2008. február 12. 20:50

Az Ericsson a barcelonai Mobile World Congress 2008 keretében leleplezte következő generációs rádió bázisállomásait, a RBS 6000-es sorozatot. Ez az energiahatékony telephely-megoldás a piacon a legkisebb méretű, és egyetlen csomagban támogatja a GSM/EDGE, WCDMA/HSPA és LTE technológiákat.

Az RBS 6000-es sorozat beltéri, kültéri és központ-távoli csomagokban érhető el. A kompakt kialakításnak köszönhetően a berendezés a korábbi generációk által elfoglalt helynek csupán 25%-át igényli, miközben megduplázza a kapacitást. Az RBS 6000-es sorozat a meglévő Ericsson rádió bázisállomásokhoz képest 20-65 százalékkal csökkenti az energiafogyasztást, valamint olyan egyszerű és energiahatékony helyszíni megoldást kínál, amely révén a hálózatüzemeltetők az üzemeltetés minden területén csökkenthetik a költségeket.

A kereskedelmi forgalomba hozatal a tervek szerint 2008-ban megtörténik. A bázisállomás-, a telephelyi és az átviteli funkciók egyesítésével az Ericsson egy olyan megoldást hozott létre, amely minden profilhoz megfelel, valamint kiszolgálja a közép és hosszú távú igényeket. Az egyszekrényes, hőmérsékletellenőrzött megoldás kevesebb karbantartást és képzést igényel, könnyebben szállítható, telepíthető és futtatható, ezáltal jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Az RBS 6000-es sorozat megkönnyíti az alacsony költségű átállást, mivel ismételten felhasználja a már telepített berendezéseket és meglévő telephelyeken is telepíthető. Kompakt kialakítása révén könnyedén telepíthetők az új telephelyek is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38