Online videótechnológiai vállalattal növeli értékét a Yahoo

Kiss Ádám Zoltán, 2008. február 13. 09:44

A Yahoo váratlanul bejelentette, hogy 160 millió dollárért egy online videótechnológiával foglalkozó vállalatot vásárol fel, a lépés nagyban növelheti a Yahoo összértékét a Microsofttal folytatott felvásárlási tárgyalások során.

Az üzlet tulajdonképpen önmagában sem kis volumenű, ám ami igazán érdekessé teszi, az a stratégiai pozíciókra kifejtett hatása. A Maven Networks felvásárlásával a Yahoo új oldalát mutatja, és nyiltan a Google babérjaira tör. A vállalat természetesen rendelkezik keresővel, online fotóalbummal, és most a videók terén erősít, ami a YouTube felvásárlás óta a Google egyik biztos pontja volt. Mivel a Microsoft és a Google egyértelmű ellenfelekké váltak az elmúlt időben, a Yahoo számára fontos árfelhajtó tényező lehet, ha felmutatják egy YouTube-szerű potenciálisan milliókat vonzó videómegosztó oldal létrehozásának lehetőségét. A vállalat ugyan tett olyan megjegyzéseket, melyek a Microsoft vételi ajánlatát rosszindulatúnak nevezték, és elhatárolódtak tárgyalások folytatásától, ám a tapasztalat szerint egy 44,6 milliárdos üzlet esetében ez nem sokat jelent. Jó példa erre az Oracle és a BEA Systems esete, ahol a az első ajánlatok után mindkét fél kígyót-békát kiabált a másikra, kizárva bármilyen üzlet létrejöttét, majd a színfalak mögött megegyeztek és néhány héttel később a legnagyobb egyetértésben bejelentették a milliárdos fúzió létrejöttét.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon először élesben is elindul a nyílt bankolás

Öt hónapja léptek életbe az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének (PSD2) nyílt bankolással kapcsolatos rendelkezései, és a Számlázz.hu az egyike annak a négy fintech cégnek, amely megszerezte a Magyar Nemzeti Banktól az ún. AISP engedélyt, melynek értelmében – az ügyfelek hozzájárulása után – harmadik félként hozzáférhet az ügyfelek banki adataihoz. Most pedig hazánkban először élesben is elindul a nyílt bankolás: az online számlázó autokassza rendszerébe mostantól a K&H Bank több mint 120 000 vállalkozói és nagyvállalati ügyfele is becsatlakozhat, megspórolva ezzel akár heti többórányi munkát.

2020. február 20. 14:22

A Citrixnél a Fujitsu lett “Az év partnere”

A Citrix Systems, Inc. mostani bejelentése szerint a Fujitsu nyerte el a vállalat által partnereknek odaítélt legmagasabb elismerést, „Az év partnere” díjat. A Fujitsu egyben „Az év globális rendszerintegrátora” is lett az EMEA térségben. 

2020. február 20. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás