Sharp: Energiatakarékosság készenléti üzemmódban

forrás Prim Online, 2008. február 14. 09:30

A környezetvédelem az otthonunkban kezdődik, és ebben még a nappali készülékei is fontos szerepet játszhatnak. Minden forgalomban lévő Sharp LCD TV áramigénye készenléti állapotban kevesebb, mint 1 watt. Az LC-XL2E és LC-X20E sorozatok készülékei esetében ez az érték 0,5 watt alatt van. Az említett készülékek többségében megtalálható az eco üzemmód, illetve az automatikus Optical Picture Control fényérzékelő, amely a háttérvilágítás erősségét a környezet fényviszonyához igazítja.

A méret, a tervezés, a technológiai felszereltség és a környezetvédelem egyaránt fontos szempontok a Sharp számára a termékek gyártása során. Jól tükrözik ezt a legújabb LCD tévék lenyűgöző készenléti állapotban nyújtott értékei. A kevesebb mint 1 wattos energiaigény magáért beszél. Az IFA-n 2007-ben bemutatott slim-line LC-XL2E és LC-X20E sorozatok televízióinak energiaigénye készenléti állapotban csak 0,5 watt.

A több modellben megtalálható eco üzemmód egy újabb lehetőség az energia megtakarításra. Ez az energiatakarékos üzemmód egy gombnyomással, vagy a távirányító segítségével aktiválható. Az aktuális teljesítmény értékek hűen tükrözik a funkció előnyeit: például eco módban az LC-37AD5E modell körülbelül 30 százalék energiát takarít meg a normál üzemmódhoz képest.

Az OPC rövidítés jelentése: Optical Picture Control. Az automatikus fényerő szenzor minden AQUOS LCD modell tartozéka. Ez a technológiai megoldás, tovább csökkenti a televízió LCD kijelzőjének energia fogyasztását. Az érzékelő méri a környezet fényének erősségét és a monitor háttérvilágítását ehhez az értékhez igazítja. Sötétben a készülék automatikusan csökkenti a fényerősséget és ezzel kevesebb energiát fogyaszt.

Az elmúlt két és fél évben számos Sharp LCD TV érdemelte ki az „ökológiai nevet”. 2005-ben a Sharp televíziója volt az első lapos képernyős készülék, amely megkapta az Európai Közösség speciális környezetvédelmi elismerését, az EU eco-címkét. Több mint 40 Sharp LCD televízió viseli büszkén ezt a címet. Az EU eco-címke minősítésért olyan elvárásoknak kell előzetesen megfelelni, mint például a működés közbeni alacsony fogyasztás és az 1 watt alatti készenléti állapot áramigény.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Piacképes szaktudás versenyképes fizetésért

A T-Systems Akadémia idén indítja el először az SAP Akadémia modulját, melynek keretében 10 junior SAP tanácsadó és 10 junior SAP fejlesztő képzése kezdődik meg szeptemberben. Olyan frissdiplomásokat és pályamódosítókat várnak, akik a nemzetközi munkaerőpiacon is keresett tudást kívánnak szerezni. A T-Systems Akadémia amellett, hogy egyedülálló képzést nyújt, versenyképes fizetést biztosít a hat hónapos oktatás idejére is. A jelentkezésre 2019. június 18. és július 2. között van lehetőség.

2019. június 19. 16:06

A MiR új szolgáltatása azonnali megtérüléssel jár!

Egy új lehetőség még tovább csökkenti az autonóm mobil robotokba (AMR-ek) való befektetés pénzügyi akadályait – azonnali megtérüléssel jár és a mobil robotok akár 3,58 eurós (kb. 1150 forint) óradíjjal is elérhetőek.

2019. június 19. 10:00

A Vodafone Csoport a Libra Association alapító tagjai között

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója bejelentette a Facebook kriptovalutáját, a Libra-t, amelynek célja, hogy könnyen elérhető pénzügyi szolgáltatásokhoz juttassa azt a több mint egymilliárd embert, akik nem férnek hozzá a hagyományos banki és pénzügyi szolgáltatásokhoz. A Libra-t a Libra Association elnevezésű nonprofit szervezet fogja kezelni, amely összesen 27 tagot számlál, köztük a Vodafone Csoportot. A Libra-hoz való csatlakozás összhangban van a Vodafone céljával, melynek lényege, hogy a jövő digitális társadalmában mindenki részesüljön annak előnyeiből. 

2019. június 19. 08:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26

GKI e-TOPLISTA: Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai

2019. május 28. 12:05

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20
online sportfogadás