A Vodafone-hoz távozik a Microsoft mobilfőnöke

Milkovits Gábor, 2008. február 17. 08:21

Pieter Knook, a Microsoft mobilrészlegének vezetője március 10-től a Vodafone-t fogja erősíteni, mégpedig az újonnan felállításra kerülő fogyasztói internetes szolgáltatási üzletágban.

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint Knook utóda a Microsoftnál Andrew Lees lesz – mindkét vezető veteránnak számít a szoftvercégnél, ahol 1990 óta dolgoznak. Knook és új részlege erősíteni fogja a Vodafone „Mobile Plus” stratégiáját, amely a mobilreklámokra és az integrált mobil-PC szolgáltatásokra támaszkodik, mint újabb bevételi forrásokra.

A WSJ szerint Knook mellett Michael Sievert Windows-marketingfőnök és Steve Berkowitz, az online üzletág vezetője is hamarosan távozik a Microsofttól. A hírekről, illetve az esetleges okokról egyelőre sem maguk az érintettek nem beszéltek, sem a Microsoft nem nyilatkozott.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Baltikum legnagyobb légikarbantartó cége kezdi el használni az AerinX rendszerét

Folytatja nemzetközi piaci terjeszkedését a start-upból immáron scale-uppá érett magyar techcég, az AerinX. Az innovatív vállalkozás legújabb nemzetközi partnere a tallini központú, de globális piacra dolgozó Magnetic MRO. A két cég közötti megállapodás értelmében a Baltikum legnagyobb légikarbantartó vállalata hamarosan elkezdi használni az AerinX által fejlesztett kevert valóság (mixed reality) alapú, fejlett repülőgép átvizsgáló rendszert. 

2021. október 27. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20